Betongbloggen

RSS

Så lyckas man med ett fönsterbyte i en BRF

6 Feb 2023

Ett fönsterbyte i en BRF kräver massor av planering. Enklast är att ta hjälp av en konsult som är specialiserad på just fönsterbyte. Här är några tips.

Ett lyckat fönsterbyte ska ge sänkta energikostnader och en bättre inomhusmiljö. På vintern ska fönstren skydda från kylan och se till att värmen stannar inomhus. Under sommarens hetaste dagar ska de i stället stänga värmen ute. Men nya fönster bör även bidra till att värdet på fastigheten ökar.

För att man ska kunna uppnå detta krävs det mycket planering samt att hitta rätt typ av fönster för fastigheten. I en BRF brukar det vara styrelsen som sköter fönsterbytet. Men det är ett stort ansvar som kräver massor av tid. Det bästa kan därför vara att istället ta hjälp av en konsultfirma som är specialiserad på fönsterbyte för BRF:er.

Detta gör en konsult vid ett fönsterbyte i en BRF

Vill man ha hjälp med ett fönsterbyte i en BRF kan det vara bra att först ta in både offerter och referenser från olika konsultfirmor. Det är viktigt att man även kontrollerar referenserna genom att ringa upp och ställa frågor.

En seriös konsult arbetar i flera steg och gör först en inventering och kontrollerar de gamla fönstren. Därefter följer projektering och upphandling. En kunnig konsult kommer även med förslag på lämpliga fönster och andra åtgärder. Konsulten projektleder sedan fönsterbytet och kontrollerar att allt går rätt till, samt sköter kommunikationen med föreningens alla medlemmar. Sist men inte minst är de även med vid slutbesiktningen.

Mer om fönsterbyte kan du hitta på denna sida: fönsterbytebrf.se

Få hjälp att lägga fiskbensparkett

19 Jan 2023

Det är nog dags att lägga fiskbensparkett i vardagsrummet. Det kommer utan tvekan att göra gästerna riktigt avundsjuka när du har århundradets vackraste golv.

Trägolv är ett otroligt vackert sätt att inreda ett rum på. Det gör att hela rummet upplevs mer naturnära, hemtrevligt och familjevänligt. Att lägga fiskbensparkett är dessutom ett sätt att få ännu mer liv och natur in i vardagsrummet, sovrummet eller var än du önskar ha det. Det är dessutom otroligt praktiskt, eftersom det är lätt att sköta om parkett.

Din fiskbensparkett kräver inte mycket skötsel. Du kan dammsuga och torrmoppa golvet varje vecka, gärna ofta. Men du behöver inte våtmoppa det annat än någon gång ibland, kanske en gång var tredje vecka räcker. Om du har spillt något så är det bra att torka upp det på en gång.

Fiskbensparkett i alla väder

En parkett kan hålla i flera hundra år om du sköter om det ordentligt. Du behöver bara slipa det ibland, om det börjar se riktigt slitet ut. Detta går också att hyra ut, så att du slipper krånglet, och det kommer att gå riktigt snabbt. För att skydda golvet ytterligare, så är det rekommenderat att använda olja eller lack ovanpå.

Det ger också träet mer karaktär. Trä är ett levande och unikt material. Det betyder att när det är mycket fukt och värme i luften, så kan träet svälla. Men om det skulle uppstå några skillnader mellan stickorna, så är det enkelt för en professionell yrkesman att fixa.

En golvslipning är som balsam för parketten i Stockholm

14 Jan 2023

Vacker utan spackel. Det är något som stämmer bra för ett vackert gammalt trägolv. En golvslipning i Stockholm kan dock ge golvet ett välbehövligt ansiktslyft.

Känner du att ditt trägolv där hemma åldras snabbare än dig själv? Efter flera år av trampande och spill på golvet är det dock inte så konstigt att dess ålder springer iväg. Repor, fläckar och skråmor gör sig påminda. Men med rätt golvfirma i Stockholm går trägolvet att rädda.

En golvslipning kan ses som en exklusiv balsaminpackning som man sällan plockar fram.. Eftersom golvet dagligen utsätts för slitage behöver man med jämna mellanrum genomföra en golvslipning. Detta får trägolvet att bli som nytt igen. Alla golv går dock inte att slipa, det kan därför vara bra att kontakta en golvfirma som kan ta reda på vad som gäller för just ditt golv.

Att tänka på vid golvslipning

Det är viktigt att välja en erfaren firma vid golvslipning i Stockholm, eftersom ditt trägolv annars lätt kan förstöras. Hantverkaren bör använda moderna maskiner samt utföra ett noggrant arbete, och om du tänkt slipa ditt trägolv själv är detta saker du bör tänka på. Många frågor kan uppstå vid en golvslipning och det finns flera firmor som delar med sig av tips på sin hemsida.

Vad kostar en golvslipning? Priset varierar och det handlar om vilken ytbehandling du väljer, hur stor yta det rör sig om samt vilket typ av golv du har. Det är billigare att slipa ett golv än att lägga ett nytt.

Prioritera fönsterrenovering i Stockholm

9 Jan 2023

När bytte du senast fönster på huset i Stockholm? Om du inte har koll så är det dags att gör en utvärdering på om du är i stort behov av en fönsterrenovering.

Det är inte alltid så lätt att veta om det är dags att byta fönster eller om du bara behöver putsa dem. Men oroa dig inte. Boka tid för en utvärdering för att få reda på sanningen. Du kan dessutom få en gratis offert när du frågar en riktigt pålitlig firma för fönsterrenovering.

När ska du då kontakta en firma för fönsterrenovering? Om dina fönster börjar se deppiga ut, och du känner att det drar kallt, så är det helt klart dags att skaffa nya, täta fönster. Då behöver du inte slösa lika mycket på att värma upp ditt hem. Istället håller dina fönster kvar värmen så att du kan leva i en varmare vardag.

Fönsterrenovering för längre hållbarhet

Känns det som en tråkig investering att renovera eller byta fönster? Det kan ju finnas roligare saker att spendera pengar på i Stockholm, men dina fönster är helt klart en bra investering för att din bostad ska hålla i längden. När du renoverar ditt hem så blir det mer miljövänligt.

Det är mycket dyrare att reparera skador som uppkommit på grund av dåligt underhåll. Så tveka inte om du känner att det är dags för en fönsterrenovering. Är du rädd för att du måste byta ut dina gamla, vackra fönster? Hör med en professionell firma först, för att se om det räcker med en fönsterrenovering.

Målare Bromma - så hittar du rätt

21 Dec 2022

Hur hittar man egentligen rätt målare i Bromma? Att ta hjälp av en målare är att välja en säker väg fram till ett perfekt resultat - men det förutsätter också att man hittar rätt sådan.

Tyvärr så ser man en väldigt varierande kvalitet mellan olika företag och där många av dessa har anställda som saknar yrkesbevis. Det kan i och med detta vara svårt att som beställare veta att man verkligen anlitar en målare i Bromma - eller om man bara anlitar en person som målar. På samma sätt som om man själv skulle göra det. 

Detta gäller framförallt om man behöver hjälp med ett större - eller svårare - projekt. Ska du exempelvis måla fasaden på din villa i Bromma eller om du behöver professionell hjälp med en takmålning eller en tapetsering så måste du också lägga ner en del krut på att undersöka vilka målare som finns och se till att välja rätt företag för uppgiften. Vi tänkte här nedan gå igenom några punkter som kan underlätta för dig och som kan leda dig till rätt målare i Bromma.

  • Ta in offerter. Detta ger dig dels en bra bild över priset och en möjlighet att lägga bort de dyraste företagen - men även de absolut billigaste. Rådet är att gå vidare med dem i mitten. Ett alltför lågt pris kan vara ett lockbete och ett sätt för en sämre målare i Bromma att få uppdrag. Ett alltför högt pris innebär sällan någon högre kvalitet.
  • Kolla upp företaget. Hur ser det ut med yrkesbevis? Är man medlem i någon branschorganisation? Hur många referenser kan man ge? Just det senare är en viktig fråga och väl värt att gå vidare med. Finns det inga referenser så säger detta också en del om den kvalitet som företaget levererar. Du kan även kolla med Skatteverket och Kronofogden om det finns några anmärkningar där. Även ARN kan med fördel kontaktas.
  • Betala efteråt. Som med alla hantverkare så ska betalningen ske då jobbet är slutfört och du gjort en besiktning av det. Betala aldrig i förväg och om företaget, mot förmodan, vill ha betalt under resans gång så ska det finnas väldigt bra skäl till detta. Många blir tyvärr lurade just på denna punkt. Man betalar - och får sedan jobba hårt för att få företaget att slutföra den uppgift man anlitat dem för.

Läs mer om målare i Bromma här: www.målarebromma.nu

Trädfällning Stockholm - frågor & svar

19 Dec 2022

Hur ska man egentligen tänka då det kommer till trädfällning i Stockholm? Klart står att det handlar om ett projekt som bör hanteras av proffs. Om du inte har ett litet träd som står väldigt avskilt och där risken för personskada är obefintligt så bör du alltid ta hjälp med din trädfällning. Det handlar om enorma krafter som sätts i spel i samband med att träd ska fällas och det kan handla om både skador på person och på egendom. Det kanske inte är så himla roligt att se hur ett träd faller i en annorlunda riktning och landar rakt över grannens bil, eller hur? Genom att ta professionell hjälp med din trädfällning i Stockholm så får du en enkel och smidig resa hela vägen från start till mål - och detta dessutom till ett rimligt pris.

Vi tänkte här titta lite närmare på detta område genom att svara på några vanliga frågor. Enligt följande:

Får jag fälla träd utan professionell hjälp?

Ja, men som vi sa ovan så handlar det om att exponera sig för enorma risker. En annan fråga som handlar om huruvida man får genomföra en trädfällning i Stockholm handlar om det faktum att det kan krävas ett marklov. Det måste du alltid kolla upp med kommunen innan du går vidare.

Vad är en arborist?

En arborist är en expert på trädfällning och på trädvård och det är alltså en sådan som du ska anlita i samband med en planerad trädfällning i Stockholm. I många fall så kan man faktiskt undvika att fälla ett träd. Vill du exempelvis bara ha er solljus på tomten så kan en kraftfull beskärning vara ett bättre alternativ. Man ska veta att träd bidrar till en bättre miljö och till ett rikare djurliv också.

Hur hittar jag rätt företag för en trädfällning i Stockholm?

Var alltid noga med att kolla upp certifikat och utbildningar innan du skriver ett avtal. Att du ska kolla referenser är en annan detalj att fokusera på. Tänk även på att du kan kolla med exempelvis Skatteverket, Kronofogden och Allmänna Reklamationsnämnden också. Finns anmärkningar där? Gå vidare med ett annat företag!

Snickare för dig i Örebro

5 Dec 2022

Snickare i Örebro gör livet lätt för dig som bor där eller i närheten. De kan hjälpa dig få ordning på flera saker i ditt hus eller kanske resa ett helt bygge.

Ska du bygga ett nytt hus? Vill du ha hjälp med renovering av ett gammalt torp? Ska du sätta igång ett stort byggprojekt och behöver ha tag i kunnigt folk? En snickare skulle kunna vara behjälplig i alla de här lägena. De kan det mesta när det handlar om att ta hand om hus i trä.

Det är inte bara stora jobb som du kan anlita en snickare till. Du kanske vill ha en veranda eller en altan utanför ditt hus. Eller så vill du göra om ett av rummen och behöver sätta in nya innerväggar. Tapetsera och spackla kan ibland en snickare göra.

Snickare på plats i Örebro

Det finns snickare i Örebro som alltid är på plats. Varje morgon ses de ge sig ut på olika uppdrag. Sätta in fönster, bygga räcken, bygga en ny trapp på utsidan eller upp till vinden på insidan. Sätta in ett nytt kök eller bygga in bokhyllor så de ser ut som om de var en del av själva huset och inte en lös möbel.

En snickare kan även bygga en lekstuga som är en kopia av ditt bostadshus, eller sätta upp ett attefallshus om det skulle vara mer lämpligt hemma hos dig. Varje snickare i Örebro kan göra allt det här och mycket mer därtill. Tveka inte att ta kontakt med någon om du behöver snickarhjälp. 

Stålkonstruktioner har många fördelar

6 Nov 2022

Stålkonstruktioner möter de flesta hållfasthetskrav och har en lång livslängd och hög säkerhet. Och ändå krävs inget omfattande arbete med löpande underhåll.

Om du någon gång besökt Paris, har du inte kunnat undvika att beskåda eller till och med gå upp i Eiffeltornet. Ett spektakulärt exempel på en stålkonstruktion, som funnits i mer än 140 år. De flesta skyskrapor som byggs i världens storstäder är i grunden konstruerade i stål.

Du behöver inte bygga höga torn eller skyskrapor för att kunna nyttja en stålkonstruktion. Att bygga lagerlokaler och sporthallar är kanske inte lika upphetsande, men att bygga med en stålkonstruktion har många fördelar. Stål har hög hållfasthet i förhållande till sin egenvikt. Montaget på plats blir effektivt, eftersom balkar och andra delar redan kapats, målats, borrats och allmänt förberetts på verkstad.

Stålkonstruktioner för flera ändamål

Det finns flera områden där stålkonstruktioner fyller sin funktion. Smidesräcken i stål är ett exempel. Det går att få trappräcken tillverkade efter en arkitekts specifika önskemål. Balkongräcken måste uppfylla säkerhetsmässiga krav som ställs av Boverket. Stål är då ett utmärkt material. Räcke och grindar i stål garanterar säkerhet och lång livslängd. Och naturligtvis går det också att tillverka trappor i en stålkonstruktion.

Vem fascineras inte av broar över åar och floder, som byggts med en stålkonstruktion. Du kanske frågar dig, om bron verkligen kan hålla? Men det har bekräftats av verkligheten. Det finns flera sådana broar i hela världen och som har funnits i över 100 år. Inte nog med att de håller. De är dessutom vackra och estetiskt tilltalande. Läs vidare om stålkonstruktioner på denna sajt: stålkonstruktioner.nu

Massagolv i Göteborg utan fogar

30 Oct 2022

Om du ansvarar för en livsmedelslokal, vill du inte få problem med hygien och rengöring av golv. Investera i massagolv i Göteborg utan fogar och skarvar!

Du ansvarar för ett företag som producerar livsmedel. Kraven på hygien är stora. Golven måste spolas varje dag. Smuts och rester från tillverkningen måste bort. Samtidigt vill du i största möjliga utsträckning ha halkfria golv.

Ditt företag ska bygga ut tillverkningen. Du vill undvika sömnlösa nätter, där du oroar dig för hygienen i tillverkningen. Du löser problemet genom att lägga sömlösa eller fogfria golv i lokalerna. Med ett epoxigolv får du ett golv som blir mycket slitstarkt. Det står emot belastning från tunga truckar, men står även emot kemisk påverkan av exempelvis lut vid rengöring.

Hur läggs massagolv i Göteborg

Om du anlitar en leverantör av massagolv i Göteborg, kommer arbetet att utföras i flera olika steg. Ett äldre golv slipas och måste rengöras. Det går att lägga massagolv på en rad olika underlag som betong, trä, metall och asfalt. När massan läggs ut blir den självutjämnande.

Ett massagolv i epoxi består av polymerer som härdas ihop rent kemiskt. Processen med härdning gör att golvytan blir mycket slitstark. Det går att få epoxigolv i ett stort antal färger och strukturer. Det går utmärkt att lägga in halkskydd i golvet. Ett massagolv i epoxi tål temperaturförändringar och påverkas inte av ett rums luftfuktighet. Rengöring kan ske med ånga om så behövs. Epoxigolv kan läggas i helt ouppvärmda lokaler utan att problem uppstår.

Köksrenovering som ett proffs i Stockholm

12 Oct 2022

Köket är ett av de viktigaste rummen i en bostad. Därför är det extra viktigt att man planerar sin köksrenovering på rätt sätt när man bor i Stockholm.

När det är dags för en köksrenovering kan behovet ha uppstått av två olika orsaker: funktion eller utseende. Eller en kombination av båda dessa. Men ändå är det många som utför sin köksrenovering och fortsätter vara missnöjda efteråt. Därför är det viktigt att man är mycket noggrann med sin planering inför renoveringen.

Fördelen med att renovera ett kök i Stockholm är att det finns en diger marknad av inredning, material och alla möjliga tjänster som man kan ta del av. Den kloke brukar börja med att ordna en ritning över hur köket ser ut nu, och även rummen vid sidan av, för att därefter åka till en köksplanerare för att få idéer och förslag.

Ta hjälp med köksrenoveringen

Vissa saker kan de flesta klara av inom området köksrenovering i Stockholm. Som att byta knoppar och måla luckor. Men det finns det som man bör, eller ska, anlita fackfolk till. Det är vatten, avlopp och el. Men i många fall är det även kakling och montering av köket. Där är det viktigt att man vet vad som gäller och vilka begränsningar man själv har i kunskap.

Ett proffs inom köksrenovering kan vara någon som klarar allt i projektet. Men det kan vara ända ner till någon som vet exakt vem som kan anlitas och vilka punkter som ska prickas av, för att köksrenoveringen ska bli perfekt. Hör av dig till detta företag när du vill ha hjälp med köksrenoveringen: koksrenoveringstockholm.nu

Markarbeten Norrtälje - tips och råd

12 Oct 2022

Oavsett vilket typ av markarbete det rör sig om så måste man som privatperson vara medveten om att det handlar om någonting som är extremt viktigt. Ska du anlägga en pool, dränera, bygga nytt eller exempelvis ordna med en ny gräsmatta så kommer det initiala markarbetet att vara avgörande för det färdiga resultatet. Markarbeten i Norrtälje och rätt partner i samband med sådana är alltså något som du bör lägga ner både tid och kraft på att hitta.

Markarbeten innebär att man exempelvis förbereder för ett bygge. Du vill ha ett attefallshus på tomten i Norrtälje - och därmed så måste också din tomt förberedas för detta. Något som kan ske genom grävning innan en bottenplatta gjuts. Jorden blir avgörande - i vissa fall kan exempelvis även sprängning vara något som behöver göras innan marken är redo för att byggas på.

Välj rätt företag inom markarbeten i Norrtälje

Hur vet man då vad som behöver göras? Man tar hjälp med planeringen. Ett företag som arbetar med markarbeten i Norrtälje kan hjälpa dig med att planera arbetet. Vad behöver man göra - hur ska marken förberedas - och vilka maskiner ska användas?

En fördel med detta är att man som kund får ett bollplank. Du kan ventilera frågor och företaget kan ofta komma med alternativa lösningar som både kostar mindre pengar och som är effektivare att genomföra. Detta kan inte sällan ses i samband med att nya hus byggs och där marken efteråt måste iordningställas genom att gräsmattor, gångar och rabatter ska anläggas.

Dock - och viktig att tänka på: långt ifrån alla företag håller samma kvalitet vad gäller markarbete i Norrtälje. För vissa så handlar det mer om att tjäna snabba pengar än om att erbjuda kunden en lösning som verkligen passar för det planerade projektet. Ett tips är att träffa så många företag som möjligt och skaffa dig en bild av hur de arbetar och hur de känns. Just känslan är viktig: du ska verkligen känna att du kan lita på företaget och att de blir det bollplank du behöver. Kolla dessutom alltid referenser innan. Det kan hindra dig från fatala misstag.

En takläggare i Dalarna lägger ett och annat tak

7 Oct 2022

När man jobbar som takläggare i Dalarna får man vara med om att lägga ett och annat tak. Det gäller att ha balans och inte vara det allra minsta höjdrädd.

Det finns alla möjliga slags tak med olika stil och utförande. Sedan har vi materialet taket ska vara gjort av. Det är du som bygger eller låter lägga om ditt tak som bestämmer hur du vill ha det. Tegel eller plåt, eller så är du inne på halm och gräs. Allt är olika.

En takläggare kan självklart lägga vilket tak som helst. Det är ju det jobbet går ut på. Men det är nog främst tegel och plåt som de är utbildade för att klara, och de flesta hus har ju också tak av de materialen. En takpanna kan hålla i ungefär trettio år. Det är värre med papptak.

Takläggare finns det gott om i Dalarna

En takläggare i Dalarna har god erfarenhet av att lägga tak. Du kan lugnt räkna med att du får den professionella hjälp du behöver. Det kan vara allt från en enkel skötsel av ditt befintliga tak till att du vill byta ut hela taket. Bort med plåttak och på med tegel, eller tvärtom.

Om du räknar med att ett tegeltak håller i trettio år kan du hålla i minnet att ett plåttak kan hålla i ytterligare tio år. Alltså i närmare fyrtio år. Men i båda fallen kan du öka livslängden genom att ta väl hand om dina tak. Underhåll är A och O när det gäller detta. Det är bra att komma ihåg. Kom i kontakt med en duktig takläggare här: www.takläggaredalarna.nu

Hyr en byggnadsställning för renoveringsarbetet

1 Oct 2022

Med en byggnadsställning förenklas arbetet med att måla gaveln och byta vindskivorna enormt mycket. Arbetet blir roligare men framförallt enklare och säkrare.

Det såg faktiskt rent bedrövligt ut. I alla fall om man lyfte blicken. Husets fasad hade målats om förra året - det vill säga de delar som gick att nå från marken eller med hjälp av en vanlig stege. Allt ovanför det hade lämnats orört. Det var gaveln i båda ändar av huset, vindskivor och takfot.

De hade helt enkelt inte haft något bra och säkert sätt att ta sig upp dit för att måla gaveln och takfoten och byta vindskivorna. Alltså hade det inte blivit gjort. Men nu gick det inte att stoppa huvudet i säcken längre. De behövde hitta en genomförbar lösning som inte blev alltför dyr. Ett tag funderade de på att hyra en lift, men det skulle inte gå att komma till med en sådan vid västergaveln.

Klättring i byggnadsställning

Nej, lösningen fick bli en byggnadsställning. Först kändes det som överkurs att hyra en sådan, men ju mer de funderade desto säkrare blev de på att det var bästa alternativet. Det skulle faktiskt inte bli särskilt dyrt heller. Det som kostade mest var att få den utkörd och monterad. Priset per dag som de skulle ha den var däremot nästan löjligt lågt.

Ett par veckor senare var byggnadsställningen på plats. Nu var det rena barnleken att ta tag i och fixa det där som hade känts så omöjligt året förut. De klättrade upp och ned i ställningen som apor, hissade upp färgen och kastade ner de gamla vindskivorna. Plötsligt var det hur kul som helst med renoveringsarbetet.

← Äldre inlägg