Var noggrann med din badrumsrenovering

Det viktigaste då man generellt talar om en badrumsrenovering är att man är noggrann och detta oavsett om man beslutar sig för att genomföra jobbet själv eller väljer att anlita något företag för uppgiften. Om man tar det förstnämnda – det vill säga att man genomför sin badrumsrenovering på egen hand – så måste man vara påläst och veta vad man får- och inte får göra. Här kan man direkt säga att saker som att dra el- och vatten måste göras av en behörig och certifierad person så att inga missförstånd uppstår.

Allt annat får du som privatperson göra själv, men då krävs – som sagt – stor noggrannhet samt vissa förkunskaper. Frågor du bör ställa innan du sätter igång är; har jag råd, har jag tid, klarar jag av att kakla och så vidare. Svarar man – ärligt – ja på dessa frågor så är det egentligen bara att sätta igång. Vid de allra flesta personer så är svaren dock med svävande och lutar mer mot ett nej och där bör man istället överväga att anlita en firma för sin badrumsrenovering.

Det är nämligen inget enkelt jobb och det är också här som många privatspersoner går bet då man ska genomföra en badrumrenovering i sina hem – man räknar för mycket på pengar och tänker hela tiden på att det kommer att bli billigare om man själv sköter jobbet, något som tyvärr inte alls stämmer. Kostnaden blir i nio fall av tio nämligen högra och här räknar vi förlorad tid, korrigerat jobb och materialkostnader för spill – att anlita en firma för sin badrumsrenovering kommer alltså i de flesta fall att löna sig. Men hur gör man då och hur går man tillväga? Vi återkommer även här till ordet noggrannhet.

Det finns många oseriösa aktörer inom badrumsrenovering

Även om du själv inte sköter jobbet med din badrumsrenovering så har du dock ett stort ansvar och i detta ligger att du själv kolar upp den firma du anlitar. Tyvärr är detta något som alltfler fuskar med och här kan man direkt se hur kvaliteten på olika arbeten inom badrumsrenovering varierar fruktansvärt mycket mellan olika företag. Det finns nämligen en stor marknad inom just badrumsrenovering – främst i större städer som exempelvis Stockholm – och detta har medfört att direkt oseriösa företag sökt sig in för att ta en del av denna lukrativa kaka.

Det här kan i många fall visa sig vara en nådastöt för en familj som anlitat ett företag för en badrumsrenovering och efter något åt tvingas göra om allting då man upptäcker exempelvis vattenskador eller mögel. En kostnad som är både onödig och dyr och här rekommenderar vi att man som privatperson aktivt arbetar med att faktagranska företagen som är verksamma med badrumsrenovering i den stad man är bosatt i.

Detta går att göra på flera olika sätt och ett av dem är man använder internet som verktyg och kollar betyg, referenser och kollar upp tidigare jobb. Noggrannhet är A och O – även om man alltså väljer att anlita en firma för sin badrumsrenovering.

7 Jun 2017