Trädfällning Stockholm - frågor & svar

Hur ska man egentligen tänka då det kommer till trädfällning i Stockholm? Klart står att det handlar om ett projekt som bör hanteras av proffs. Om du inte har ett litet träd som står väldigt avskilt och där risken för personskada är obefintligt så bör du alltid ta hjälp med din trädfällning. Det handlar om enorma krafter som sätts i spel i samband med att träd ska fällas och det kan handla om både skador på person och på egendom. Det kanske inte är så himla roligt att se hur ett träd faller i en annorlunda riktning och landar rakt över grannens bil, eller hur? Genom att ta professionell hjälp med din trädfällning i Stockholm så får du en enkel och smidig resa hela vägen från start till mål - och detta dessutom till ett rimligt pris.

Vi tänkte här titta lite närmare på detta område genom att svara på några vanliga frågor. Enligt följande:

Får jag fälla träd utan professionell hjälp?

Ja, men som vi sa ovan så handlar det om att exponera sig för enorma risker. En annan fråga som handlar om huruvida man får genomföra en trädfällning i Stockholm handlar om det faktum att det kan krävas ett marklov. Det måste du alltid kolla upp med kommunen innan du går vidare.

Vad är en arborist?

En arborist är en expert på trädfällning och på trädvård och det är alltså en sådan som du ska anlita i samband med en planerad trädfällning i Stockholm. I många fall så kan man faktiskt undvika att fälla ett träd. Vill du exempelvis bara ha er solljus på tomten så kan en kraftfull beskärning vara ett bättre alternativ. Man ska veta att träd bidrar till en bättre miljö och till ett rikare djurliv också.

Hur hittar jag rätt företag för en trädfällning i Stockholm?

Var alltid noga med att kolla upp certifikat och utbildningar innan du skriver ett avtal. Att du ska kolla referenser är en annan detalj att fokusera på. Tänk även på att du kan kolla med exempelvis Skatteverket, Kronofogden och Allmänna Reklamationsnämnden också. Finns anmärkningar där? Gå vidare med ett annat företag!

19 Dec 2022