Tåliga papptak i Stockholm

För att klara av det nordliga klimatet i Stockholm är ett tåligt tak avgörande för varje fastighet. Ett elegant och modernt papptak kan vara en utmärkt investering.

I storstäder som Stockholm, där byggnaderna ofta är höga, är det lätt att förbise vilket material som används på taken. Traditionellt har takpannor varit populära för att klä husens tak, men allt fler väljer numera att täcka taken med takpapp.

Takpapp är ett mycket tåligt material. Genom att svetsa skarvarna blir taket extremt hållbart. Vid kraftigt regn och storm kan vatten tränga in under takpannorna, vilket inte är en risk för dem som har valt takpapp som takbeläggning. Takpapp håller effektivt fukten borta från takkonstruktionen.

Skötsel av papptak

Många vill bo i ett hus med så lite underhåll som möjligt. I samhället där många spenderar stor del av sin vakna tid på jobbet kan underhållet av det egna hemmet lätt förbises när tiden är knapp. För de som önskar ett underhållsfritt tak kan ett papptak i Stockholm vara ett utmärkt alternativ. Takpapp kräver minimalt underhåll och har en lång livslängd på många decennier.

Tidigare förknippades papptak främst med mindre bostäder som sommarstugor, men det gäller inte längre. En snabb titt i de flesta städer visar att papptak har blivit populära och används flitigt. Papptak passar även på tak med låg lutning. Det gör papptak till ett utmärkt alternativ för till exempel garage eller hyreshus med i stort sett platta tak.

21 Aug 2023