Ta hjälp av en målare i Göteborg

Det finns olika uppfattningar bland privatpersoner kring hur svåra olika hemmaprojekt, renoveringar och byggnationer är och ett av de mest underskattade handlar om målning. Det vill säga; man anlitar i stor grad snickare, man anlitar takläggare, rörmokare och exempelvis dräneringsexperter – men målningen av boendet är något som man sköter på egen hand; med i många fall ett uselt resultat som följd. Det är, helt enkelt, svårt att måla och det finns all anledning till varför man alltid ska överväga att kontakta en professionell målare och detta oavsett om det handlar om exteriör eller interiör. Kanske främst exteriören dock, men man ska veta att samma premisser gäller på husets insida som på utsidan.

Det är samma hårda jobb som måste ligga bakom innan man kan sätta igång med själva målandet – man måste slipa, putsa, man måste spackla och man måste tvätta – och det är här som många gör fel då det kommer till sina egna jobb. Det vill säga; man inser inte vikten av detta förarbete och att det är det som ligger till grund för att man sedan ska kunna genomföra ett lyckad jobb.

Skillnaden mellan en målare och en lekman

Om man tar ett hus i Göteborg där två stycken väggar ska målas i samma rum och där man låter den ena bli målad av en professionell målare medan den andra ska målas av ägaren till huset så kommer man att se klara skillnader i hur de tar sig an arbetet och man kommer också i och med detta att se en stor skillnad i slutresultatet.

Om vi här konkret säger att den målare som jobbar på ena väggen lägger ned ca 80 % av sin tid på just förarbetet och 20% på att måla, detta medan den andre personen i huset i Göteborg disponerar sin tid precis tvärtom – vilken av dessa tror vi då är målare? Naturligtvis så är det den första som är målare och det är också dennes vägg i Göteborg som kommer att bli absolut snyggast. På den väggen kommer det att saknas flammor, det kommer att vara jämna färglager och det kommer att saknas spill på golv, tak och angränsande väggar.

På den andra väggen i Göteborg så kommer det dock att vara precis så; man kommer framförallt i solsken att känna att väggen flammar och att den därmed inte heller är speciellt snygg. Ett jobb som kommer att bli tvunget att göras om och detta till en högre kostnad än om man direkt anlitat den professionella målare som gjorde den perfekta väggen.

Något som också är det som rekommenderas då priset för en målare inte alls är speciellt dyrt i och med att tjänsterna faller in under rot-avdraget och att man således kan anlita en målare till huset i Göteborg, få jobbet gjort och därefter dra av halva beloppet på sin deklaration och därefter få summan tillbaka på skatten. En skattesubvention som man definitivt bör överväga att lägga just på en målare och detta oavsett om man bor i Göteborg eller i någon annan svensk stad.

22 May 2017