Svängkranar lyfter och flyttar säkert

Fördelen med svängkranar är att de lyfter mycket och stabilt men de tar ändå liten plats och är anpassningsbara i en liten verkstad eller industrilokal.

Det finns två olika varianter av svängkranar. De som står på marken och kallas pelarsvängkran och de som sitter med ett fäste i väggen. Har du en trång lokal finns det alltså möjlighet att fästa svängkranen på väggen så att den är ur vägen när den inte används. En väggmonterad svängkran kan rotera upp till 180 grader.

Svängkranar är starka och kan lyfta upp till 2 ton vilket gör att de ofta används i små bilverkstäder eller mindre industrier. Pelarsvängkranar kan monteras på stora armerade cementplattor vilket gör dem lätta att flytta och installera om de bara används periodvis eller behövs på flera olika ställen. Pelarsvängkranar kan rotera upp till 270 grader.

Svängkranar finns med olika räckvidder

Om du behöver ett stabilt och säkert lyftverktyg kan du kontakta ett företag som tillverkar svängkranar. De kan komma på besök om du vill ha råd om vilken typ av kran du ska välja. Kranarna finns med olika räckvidd och lastkapacitet och kanske har du behov av mer än en eller olika modeller beroende på vilken typ av arbete du vill få hjälp med.

Svängkranar är robusta och är ett kostnadseffektivt arbetsredskap som tar bort många onödiga lyft som kan bli en belastning för kroppen. Med justerbara kranarmslager är det enkelt att justera balken vilket ger jämna balk- och vagnrörelser. De har också ett justerbart rotationsstopp och ett trepositionslås.

3 Jun 2022