Stopp i avlopp avhjälps snabbt och effektivt

När det gäller stopp i avlopp kan en VVS-installatör hjälpa dig på ett enkelt och effektivt sätt. Hur snabbt det går beror på hur stor skada som orsakats.

Stopp i avloppet är lika tråkigt att hantera som det låter. Vem vet vad som kommer fram när man ska rensa. Det är mindre vanligt att man slänger fel saker i sitt avlopp nu än det var i början då avloppen installerades. Då kände man inte till vad som orsakade stopp snabbt och effektivt. Nu är man mer informerad och har slutat slänga saker som inte hör hemma där.

Det är egentligen bara lite papper och det som kommer ur ens kropp som ska föras vidare i samband med spolning av en toalett. Allt annat hör hemma i en soppåse. På det sättet sparar man många onödiga timmar då det ska rensas i rören. Man sparar dessutom sin ekonomi. Det ska inte spolas ner vare sig tabletter eller matrester av något slag.

Stopp i avlopp kan medföra stora kostnader

Har du fått stopp i avloppet gör du klokt i att anlita en rörmokare eller VVS-installatör så fort du bara kan. Först och främst ska du kanske se om du kan rensa något själv. När det gäller duschen och handfatet kan det vara lite hår som har fastnat i silen. Det är inget att ringa en rörmokare för. Det klarar du själv. På med handskar, fram med en hink och sätt igång.

Men om det fastnat något längre ner i rören är det en yrkesman du ska ha tag i. Om du ignorerat ett återkommande stopp kan det stå dig dyrt framöver. Det kan bli brott på ledningen som leder till översvämning eller läckage och vill det sig illa kan det vara så att du behöver byta ut alla rör. Är det i tid kan man säkert laga eller byta ut enbart de delar som är trasiga.

13 Feb 2024