Stålkonstruktioner har många fördelar

Stålkonstruktioner möter de flesta hållfasthetskrav och har en lång livslängd och hög säkerhet. Och ändå krävs inget omfattande arbete med löpande underhåll.

Om du någon gång besökt Paris, har du inte kunnat undvika att beskåda eller till och med gå upp i Eiffeltornet. Ett spektakulärt exempel på en stålkonstruktion, som funnits i mer än 140 år. De flesta skyskrapor som byggs i världens storstäder är i grunden konstruerade i stål.

Du behöver inte bygga höga torn eller skyskrapor för att kunna nyttja en stålkonstruktion. Att bygga lagerlokaler och sporthallar är kanske inte lika upphetsande, men att bygga med en stålkonstruktion har många fördelar. Stål har hög hållfasthet i förhållande till sin egenvikt. Montaget på plats blir effektivt, eftersom balkar och andra delar redan kapats, målats, borrats och allmänt förberetts på verkstad.

Stålkonstruktioner för flera ändamål

Det finns flera områden där stålkonstruktioner fyller sin funktion. Smidesräcken i stål är ett exempel. Det går att få trappräcken tillverkade efter en arkitekts specifika önskemål. Balkongräcken måste uppfylla säkerhetsmässiga krav som ställs av Boverket. Stål är då ett utmärkt material. Räcke och grindar i stål garanterar säkerhet och lång livslängd. Och naturligtvis går det också att tillverka trappor i en stålkonstruktion.

Vem fascineras inte av broar över åar och floder, som byggts med en stålkonstruktion. Du kanske frågar dig, om bron verkligen kan hålla? Men det har bekräftats av verkligheten. Det finns flera sådana broar i hela världen och som har funnits i över 100 år. Inte nog med att de håller. De är dessutom vackra och estetiskt tilltalande. Läs vidare om stålkonstruktioner på denna sajt: stålkonstruktioner.nu

6 Nov 2022