Solceller till BRF ger minskade driftskostnader

När ni väljer solceller till er BRF är det en investering för framtiden, på flera sätt. Minskade kostnader skapar möjligheter att utveckla er BRF på fler sätt.

När någon köper en bostadsrätt idag är det inte utan att se över alternativen. En bostadsrättsförening som har investerat i solceller signalerar miljötänk och progressivitet. Solceller till BRF kan i många fall helt täcka elförbrukningen, vilket skapar utrymme att investera även på andra sätt.

Det fina i kråksången är att det ni tjänar på att välja solceller kan ni exempelvis lägga på laddstolpar eller gemensam stadsodling. Det finns många sätt att låta förtjänsten från solceller tjäna de boende i föreningen. Många gånger vill en bostadsrättsförening göra investeringar men tvekar på grund av att de inte vill höja avgiften.

En BRF i framkant är en BRF med solceller

Som förening eller bostadsrätt finns det mycket att tjäna på att hänga med i tiden och att göra smarta val för framtiden. En investering av solceller till BRF betalar sig i det långa loppet. Be om en offert och se hur fort investeringen kommer att betala av sig. Ofta är det en no-brainer, det vill säga, investeringen betalar sig själv så pass fort att det blir enkelt att slå till.

Tänk bara om alla BRF runt om i landet skulle satsa på det hållbara livet och välja att investera i solceller. En förändring på strukturell nivå, vilket klimatmålen kräver, innebär att företag, bostadsrättsföreningar och andra verksamheter behöver kliva fram. Ta ledningen och satsa på solen!

18 Aug 2022