Solceller i Örebro och elproduktion

Att utnyttja solen för att generera elektricitet till det egna hushållet är klokt för miljön och privatekonomin. Kontakta en leverantör av solceller i Örebro.

Allt på vårt jordklot styrs av solen. Varför utnyttjar vi då inte solen för att generera elektricitet till det egna hushållet? Förklaringen är kanske att vi inte tror att solen lyser tillräckligt på våra breddgrader. Många har också länge tvivlat på solcellernas effektivitet. Under de senaste fem åren har solenergi fått en explosionsartad utveckling i vårt land, men hur har detta blivit möjligt?

Den tekniska utvecklingen har inneburit att solcellernas effektivitet har ökat drastiskt. Utnyttjandegraden av solinstrålningen har helt enkelt blivit mycket bättre. Men vi har också fått upp ögonen för att solen tittar fram mycket mer än vad vi tror. Dessutom behöver inte solen lysa från en klarblå himmel. Diffus strålning genom molnen räcker!

Solceller i Örebro – smart investering

Peter har hand om hushållsekonomin i familjen. En kväll går han igenom förbrukningen och kostnaden för elektricitet. “Vi måste göra något åt detta”, säger han till sin fru. “Vi får teckna timpris med vår elleverantör och köra diskmaskin och tvättmaskin på nätterna”. “Kan vi inte istället producera vår egen el genom att installera solceller på vårt tak”, invänder frun.

Peter kan inget om solceller men han kontaktar ett företag som sysslar med solceller i Örebro. En representant från firman kommer på besök och gör en investeringskalkyl. Den visar på en kort återbetalningstid. Dessutom blir elpriset fast och ingen i familjen behöver gå upp på natten för att köra hushållsapparater.

8 Apr 2024