Skapa lugna miljöer med en akustik konsult

Det är inte alls så svårt som man kan tänka sig att få lite lugn och ro. I alla fall inte att lägga grunden för det. Få rätt hjälp från en akustik konsult.

Det finns så mycket man kan göra för att dra ned ljudnivåerna i stora lokaler. Detta är något som verkligen uppskattas på kontor, i skolor och andra stora öppna ytor där många människor vistas samtidigt. Matsalar, samlingsrum och liknande lokaler kan behöva lite extra dämpning för att det inte ska eka eller bli en jobbig ljudnivå.

Ni kan få precis rätt hjälp när ni anlitar en akustik konsult. En konsult inom akustik har de kunskaper och redskap som behövs för att leta fram rätt material för att skapa en trivsam miljö hos er. Det är faktiskt inte så ovanligt för lärare, bland annat, att få hörselskador av att vistas i barnens höga ljudnivåer, och det behöver förändras.

Fler tips från en akustik konsult

Det finns mycket som konsulten kan göra för er. Bland annat kan de rekommendera vilken typ av vägg- och takplattor som kan sänka ljudnivån. De kan också ge er extra tips om vilka material som är fördelaktiga. Det är till exempel smart att sätta upp tavlor på väggen. En del väggar kan både användas som ljuddämpare och anslagstavla.

Gardiner gör också skillnad. Ytterligare ett steg som kan vara bra på kontor och miljöer där det fungerar med tyg är mattor, möbler klädda i tyg och prydnadskuddar. Varje liten sak gör stor skillnad. Det finns många ljuddämpande material som är riktigt dekorativa.

16 Apr 2024