Så lyckas man med ett fönsterbyte i en BRF

Ett fönsterbyte i en BRF kräver massor av planering. Enklast är att ta hjälp av en konsult som är specialiserad på just fönsterbyte. Här är några tips.

Ett lyckat fönsterbyte ska ge sänkta energikostnader och en bättre inomhusmiljö. På vintern ska fönstren skydda från kylan och se till att värmen stannar inomhus. Under sommarens hetaste dagar ska de i stället stänga värmen ute. Men nya fönster bör även bidra till att värdet på fastigheten ökar.

För att man ska kunna uppnå detta krävs det mycket planering samt att hitta rätt typ av fönster för fastigheten. I en BRF brukar det vara styrelsen som sköter fönsterbytet. Men det är ett stort ansvar som kräver massor av tid. Det bästa kan därför vara att istället ta hjälp av en konsultfirma som är specialiserad på fönsterbyte för BRF:er.

Detta gör en konsult vid ett fönsterbyte i en BRF

Vill man ha hjälp med ett fönsterbyte i en BRF kan det vara bra att först ta in både offerter och referenser från olika konsultfirmor. Det är viktigt att man även kontrollerar referenserna genom att ringa upp och ställa frågor.

En seriös konsult arbetar i flera steg och gör först en inventering och kontrollerar de gamla fönstren. Därefter följer projektering och upphandling. En kunnig konsult kommer även med förslag på lämpliga fönster och andra åtgärder. Konsulten projektleder sedan fönsterbytet och kontrollerar att allt går rätt till, samt sköter kommunikationen med föreningens alla medlemmar. Sist men inte minst är de även med vid slutbesiktningen.

Mer om fönsterbyte kan du hitta på denna sida: fönsterbytebrf.se

6 Feb 2023