Pooltak skyddar både din pool och de som rör sig runt den

Pooltak är bra för dig som vill bada i en fräsch pool utan gräs, löv, kvistar och annat skräp. Eller dränkta katter, för den delen. Glöm inte olycksrisken.

Du som installerat en egen privat pool i trädgården har sannolikt inte gjort det för att få nöjet att rensa bassängen på löv och skräp var och varannan dag. Snarare hade du lata dagar vid poolkanten som målbild när du lade in beställningen.

En bra lösning på problemet är att skaffa ett pooltak. Du som letar efter just ett pooltak kan förvisso också vara ute efter ett tak som skänker välbehövligt skugga till gäster som inte vill ligga och steka i solen, men ändå hänga med polarna vid poolen. Men nu gäller saken pooltak som skydd för bassängen.

Pooltak höjer säkerheten

Ett pooltak kan utformas på flera sätt. Många lösningar är riktigt praktiska, och kan lätt rullas ut av en enda person. Det är viktigt att ditt pooltak faktiskt täcker hela poolen och sluter tätt. Även genom en mindre glipa kan löv, gräs, kvistar och annat skräp blåsa ned i poolen. Inte så kul att bada i.

Att täcka poolen när den inte används är även en säkerhetsfråga. När du inte använder poolen kan i princip vem som helst trilla i – katter såväl som barn. Du som är poolägare ska vara medveten om att du har ansvar för det som händer i din pool även när du inte är precis vid den.

20 Jul 2022