Överlåtelsebesiktning i Stockholm – kontrollera huset

Att boka en överlåtelsebesiktning vid husköp i Stockholm är för din egen skull. Det är viktigt att känna till eventuella brister i fastigheten i förväg.

Sakta i backarna. Nu får du dra i handbromsen. Det är lätt att förivra sig och bli lite väl angelägen när man tror sig ha hittat sitt drömhus i Stockholm – men man måste behålla fötterna på jorden och inte sväva iväg. Åtminstone till dess att en besiktning har visat att huset i fråga är i gott skick innan du köper det.

Det görs förstås genom att boka in det som kallas för överlåtelsebesiktning. Under en sådan gör man en ordentlig kontroll av fastigheten för att se vilka brister som eventuellt finns. Både sådana som är av det akuta slaget, men även de som skulle kunna visa sig om ett par år om man inte arbetar förebyggande.

Överlåtelsebesiktning – få kunskap om bristerna

Allting som kommer fram under en besiktning är förstås sådant som är direkt avgörande att veta innan man köper huset i fråga. Annars är det oerhört stor risk att du köper grisen i säcken, och det skulle kunna visa sig bli fullständig katastrof när du väl har flyttat in. Det måste du försöka undvika, även om det är ett drömhus.

En överlåtelsebesiktning i Stockholm handlar med andra ord om att du ska veta vad det är du köper. Det är inte säkert att stora brister får dig att backa – men det är viktigt att känna till att bristerna finns. Annars kan det som sagt bli en obehaglig överraskning.

11 Aug 2023