När du behöver vägmarkeringar

Som fastighetsägare, eller villaägare kan man behöva bygga ut en egen parkering, asfaltera den och sedan måla den. Då kan det vara bra att veta hur man gör för att parkeringen ska målas så att den används på rätt sätt. Hur svårt kan det vara att fixa några parkeringsrutor, egentligen? Att måla vägmarkeringar är inte alltid lätt. Att måla en parkering är heller inte lätt på egen hand. Om man nu har bemödat sig med att asfaltera sin egen parkering, invid fastigheten vill man inte att det ska se ut som en 3-åring som har ritat dit parkeringsrutorna. Det måste se proffsigt ut, snyggt och prydligt. Annars får man skämmas som fastighetsägare. Det kanske inte är jsut den reaktionen som man vill framkalla.

Parkera bilen utan ruta kan vara svårt

Ibland kan man undra hur korkade vi bilister egentligen är. När det kommer till att parkera bilen, drabbas många av oss av hjärnsläpp och klarar plötsligt inte av att parkera bilen, hur erfarna bilförare vi än är och har haft bil i många år. Därför underlättar det alltid om man har en parkeringsruta till hjälp när vi ska parkera bilen.

Använda målning på asfalt på andra sätt

En vägmarkering kan man även använda på andra sätt. Som fastighetsägare, eller även om vanlig villaägare kan man vilja bygga lekplatser för barn, eller varför inte en tennisbana, en basketplan eller en fotbollsplan. Då kan man behöva arbeta på samma sätt som de som målar vägmarkeringar. Det krävs då att man har linjer som visar hur stor banan ska vara, var straffområdet är och vad som är ute och inne på en idrottsplan.

Om du vill ha betong som visar privat väg

Ibland kan man behöva försvåra för andra bilister att köra in på en privat väg. Antingen kan man ha en skylt som visar att det är en privat väg, eller så kan man faktiskt försvåra för andra bilister att köra in på den privata vägen. Då kan man placera en betongfigur som varnar för andra bilister att köra in på den. Då är det viktigt att måla den så att bilisterna inte behöver skada sina bilar. De bör då målas antingen i gult eller vitt, så att de syns framför allt i mörker eller på nätterna när det skymmer. Annars är det olagligt att ställa figurer på vägen. Ta reda på mer om vägmarkeringar på vägar och på betongfigurer. Här kan du läsa mer.

13 Dec 2018