När du behöver en badrumsrenovering

Är det ett tag sedan som du renoverade ditt badrum? Då kanske det är dags med en rejäl badrumsrenovering. Bor du i Stockholm har du tusentals hantverkare att välja mellan som kanske kan utföra den badrumsrenovering som du önskar, men blir det garanterat bra? Tyvärr skiljer det ganska mycket åt mellan de olika hantverkarna hur bra arbetet blir. Det finns hantverkare som verkligen vill och jobbar för att arbetet ska bli så bra som möjligt, sedan finns det de som inte är så nogräknade.

Var nogrann med referenser vid val av hantverkare

För att du som kund ska bli nöjd med din badrumsrenovering är det viktigt att välja en hantverkare som både är noggrann med arbetet och som är trevlig och lyssnar och kommunicerar med dig om det som rör ditt badrum. Särskilt viktigt är det om du endast anlitar hantverkare som kommer och gör sin del av renoveringsarbetet, en så kallad delentreprenad. Då är det mycket viktigt att du får reda på vad de har arbetat med och när det blir klart, de som de arbetar med. 

Väljer du i stället att arbeta med en totalentreprenad, det vill säga, du anlitar en hantverkare som tar hand om hela renoveringsarbetet i badrummet, då får du en kontaktperson som regelbundet informerar dig om hur renoveringsarbetet fortskrider. För att veta att du får en hantverkare som både gör arbetet noggrannt och är serviceminded, är det därför mycket viktigt att du tar referenser av hantverkare som du funderar på att anlita och kontrollerar referenserna innan du bestämmer dig.

Den roliga delen av badrumsrenoveringen

När du väl har googlat "badrumsrenovering Stockholm" och hittat några hantverkare som du kan tänka dig att anlita, återstår den roligare delen av badrumsrenoveringen, nämligen att bestämma vilka material som hantverkarna ska renovera badrummet med. Här har du allt från standardnivå på kakel, klinker och inredning att välja mellan till exklusiva material såsom italienskt kakel, eller finare marmorskivor som du kan renovera badrummet med, om du så vill. Standardnivå på kaklet kan kosta mellan 2.000-3.000 kronor per kvadratmeter, medan de exklusiva materialen kan kosta mellan 10.000-15.000 kronor per kvadratmeter.

Skriv avtal med hantverkare

När du sedan ska anlita hantverkare är det viktigt att skriva avtal om hur, när och var arbetet med vadrumsrenoveringen ska äga rum. Om hantverkaren inte gör arbetet så att du blir nökd är det då avtalet som reglerar hur arbetet ska vara när det är klart. Lycka till med badrumsrenoveringen!

8 Jan 2019