När du behöver arbetskläder i Stockholm

Det händer mycket inom utvecklingen av de material som vi syr kläder av. Vi som var med på 1980-talet kanske minns de prassliga träningskläder som vi använde. På 1970-talet hade vi knappt träningskläder som klarade av att det regnade, duggade eller snöade ute utan att bli dyngblöta. På 80-talet kom så tränignskläderna som skyddade oss mot nederbörden även när vi tränade och motionerade utomhus. Men de prasslade.

Sedan kom kläderna som andades

Så mycket att endel av oss kallade dem för "prasselkläder". Sedan kom 1990-talet och det kom nya material som också höll regnet borta, men som inte prasslade. Under 00-talet kom träningskläder som tillät en att svettas, men som inte höll inne värmen, utan "andades" så att både värmen inifrån kunde läcka ut, men samtidigt inte lät nederbörden ute tränga in genom kläderna utan höll den soim motionerade med en behagliga temperatur.

Arbetskläderna har utvecklats

På samma sätt har mycekt hänt på området för arbetskläder. Det finns numera arbetskläder som tillåter arbetaren att svettas en hel del, vilket man gör om man rör sig mycket i sitt arbete. Traditionellt sett har man burit på sig sina arbetsredskap, det kanske man inte alltid behöver. Däremot kanske man behöver arbetskläder som skyddar knän, armbågar och händer. Sågar man mycket, spikar, eller riskerar att klämma sina händer, kan man få extra skydd just på knän, armar och händer. Det går att sy in material som skyddar mot sågar och mot klämrisken.

Många som arbetar till exempel i mörker och i trafik, behvöer kunna synas bland bilförare. Då kan man sy arbetskläderna med material som tillåter dem att synas så snart en billykta lyser på dem. Det går inte att missta en person som reflekteras i billyktorna.

Finns i Stockholm

Om du behöver skaffa dessa arbetskkläder finns det möjlighet att skaffa fram arbetskläder i Stockholm. Det finns fler branscher som kan behöva arbetskläder, med specifika funktioner som inom vården, som behöver skydd när man kommer i kontakt med patienter. Man kan behöva arbetskläder på restauranger som där man arbetar mycket och rör på sig och man blir svettig och behöver samtidigt skydda maten som man hanterar. Framför allt vill ingen hitta hår i maten. Det finns arbeten som kräver att man både ser bra ut, samtidigt som man arbetar hårt, till exempel på en frisersalong, skönhetssalong och så vidare. Då kan man behöva specialbeställa sådana arbetskläder. 

22 Nov 2018