Målare Bromma - så hittar du rätt

Hur hittar man egentligen rätt målare i Bromma? Att ta hjälp av en målare är att välja en säker väg fram till ett perfekt resultat - men det förutsätter också att man hittar rätt sådan.

Tyvärr så ser man en väldigt varierande kvalitet mellan olika företag och där många av dessa har anställda som saknar yrkesbevis. Det kan i och med detta vara svårt att som beställare veta att man verkligen anlitar en målare i Bromma - eller om man bara anlitar en person som målar. På samma sätt som om man själv skulle göra det. 

Detta gäller framförallt om man behöver hjälp med ett större - eller svårare - projekt. Ska du exempelvis måla fasaden på din villa i Bromma eller om du behöver professionell hjälp med en takmålning eller en tapetsering så måste du också lägga ner en del krut på att undersöka vilka målare som finns och se till att välja rätt företag för uppgiften. Vi tänkte här nedan gå igenom några punkter som kan underlätta för dig och som kan leda dig till rätt målare i Bromma.

  • Ta in offerter. Detta ger dig dels en bra bild över priset och en möjlighet att lägga bort de dyraste företagen - men även de absolut billigaste. Rådet är att gå vidare med dem i mitten. Ett alltför lågt pris kan vara ett lockbete och ett sätt för en sämre målare i Bromma att få uppdrag. Ett alltför högt pris innebär sällan någon högre kvalitet.
  • Kolla upp företaget. Hur ser det ut med yrkesbevis? Är man medlem i någon branschorganisation? Hur många referenser kan man ge? Just det senare är en viktig fråga och väl värt att gå vidare med. Finns det inga referenser så säger detta också en del om den kvalitet som företaget levererar. Du kan även kolla med Skatteverket och Kronofogden om det finns några anmärkningar där. Även ARN kan med fördel kontaktas.
  • Betala efteråt. Som med alla hantverkare så ska betalningen ske då jobbet är slutfört och du gjort en besiktning av det. Betala aldrig i förväg och om företaget, mot förmodan, vill ha betalt under resans gång så ska det finnas väldigt bra skäl till detta. Många blir tyvärr lurade just på denna punkt. Man betalar - och får sedan jobba hårt för att få företaget att slutföra den uppgift man anlitat dem för.

Läs mer om målare i Bromma här: www.målarebromma.nu

21 Dec 2022