Linjemålning med flera alternativ

Att anlita ett företag inom linjemålning innebär inte bara att de målar långa vägsträckor. Det kan även användas till andra saker på exempelvis skolgårdar.

Tommy tittade ut över skolgården. En klassiskt asfalterad skolgård med lite gungor och en sandlåda för de mindre. Som nyanställd rektor var det mycket att ta tag i, men skolgården bekymrade honom just nu. Han fick känslan av att han behövde prioritera den lite mer än alla siffror han borde ta tag i.

På förra skolan han arbetat på var det också elever i årskurserna F – 5, men där var det mer rörelse och lek. Här gick de mest och hängde bara, även de yngre klasserna. Enligt personalen som arbetat länge på skolan så kom det ofta önskemål från barnen om nya saker. Det hände dock sällan något.

Permanent linjemålning på skolgården

Tommy hade lite olika idéer och tankar. En av dem var att permanentmåla kingplanen så att det inte blev bråk om gränser och rutor. Efter att ha sökt information på nätet hade han hittat flera idéer som han skulle ta upp med lärarkåren. Det fanns både twister och fia med knuff som förslag för att nämna ett par.

På förra skolan hade de anlitat ett företag inom linjemålning för att rita upp bland annat kingrutor. De som arbetade som linjemålare tyckte det var roligt att få vara på skolan och arbeta och kom själva med ett par idéer. Det blev väldigt lyckat och många fler barn blev aktiva på rasterna, vilket är viktigt för att orka med skoldagen.

2 May 2023