Lägenhet med renoverat badrum önskas i Stockholm

På önskelistan stod en lägenhet i Stockholm med renoverat badrum. Just ett fräscht badrum var en punkt som hörde till de allra viktigaste kraven på listan.

Maria satt vid matbordet och gjorde en lista. Det gjorde hon ganska ofta, för hon gillade att ha struktur. Det kändes så bra att kunna stryka saker på att göra-listorna, efterhand som de blev avklarade. Då kände hon sig duktig och nöjd med sig själv.

Idag var det dock en annan typ av lista hon höll på med. Det var inte sådant som hon skulle göra, utan en lista på de krav och önskemål hon ställde på en ny lägenhet. Ja, inte en helt ny lägenhet alltså, men en som var ny för henne. Tanken var att göra en lista med allt hon kunde komma på, för att sedan stryka ned i den tills bara det viktigaste var kvar.

Renoverat badrum hamnade överst på listan

Överst skrev hon “Jag önskar mig en lägenhet:”. Sen bet hon i pennan medan hon funderade över första punkten. Efter en liten stund skrev hon på raden under “med nyrenoverat badrum i Stockholm”.

Fast det var ju egentligen två önskemål. Att hon ville bo i Stockholm var en självklarhet. Skulle hon kunna tänka sig att bo i en förort? Hon strök orten och la istället till den på en egen rad. När listan fyllde en hel A4-sida så började hon med strykandet. “Nyrenoverat badrum” fick stå kvar. Något annat var helt otänkbart.

13 Feb 2023