I Stockholm kan man det här med brunnsborrning

Staden Stockholm har mycket att erbjuda när det kommer till entreprenad. Om du söker någon som har erfarenhet av brunnsborrning kan du med trygghet vända dig till något av sådana företag.

Att borra en brunn kan tyckas lätt men kräver flera år av träning för att det ska bli rätt. Det är därför som det är tryggt att anlita alla som sysslar med brunnsborrning och har en komplett utbildning. De har både kunskap om juridiska problem som kan uppstå runt en borrning och kunskap om geologi, det vill säga de kan en hel del om berg och olika bergarter. Brunnsborrning i Stockholm är alltså ingen barnlek. Det är för välutbildade människor som har anlag för att jobba med händerna.

Utbildning för att kunna brunnsborrning

För att du ska förstå att det inte bara är att ställa sig vid en borr och sätta igång beskrivs här de kriterier som du ska uppfylla för att få bli certifierad och jobba med brunnsborrning. För det första ska du ha godkända resultat när det handlar om juridik. Detsamma gäller även hydrogeologi. Sedan ska du ha godkänt på kurser som handlar om säkerhet på vägarna och heta arbeten. För att arbeta med brunnsborrning innebär att det kan hetta till rejält om öronen. Friktionen mot berget när du borrar orsakar nämligen en hög värmeutveckling. Sist men inte minst ska du avlägga ett godkänt prov när det gäller att kunna svetsa och ha praktisk erfarenhet mellan 18-36 månader, så det är en gedigen utbildning. Mer om brunnsborrning på denna hemsida: https://www.brunnsborrningstockholm.com/

12 Nov 2021