Hyr en byggnadsställning för renoveringsarbetet

Med en byggnadsställning förenklas arbetet med att måla gaveln och byta vindskivorna enormt mycket. Arbetet blir roligare men framförallt enklare och säkrare.

Det såg faktiskt rent bedrövligt ut. I alla fall om man lyfte blicken. Husets fasad hade målats om förra året - det vill säga de delar som gick att nå från marken eller med hjälp av en vanlig stege. Allt ovanför det hade lämnats orört. Det var gaveln i båda ändar av huset, vindskivor och takfot.

De hade helt enkelt inte haft något bra och säkert sätt att ta sig upp dit för att måla gaveln och takfoten och byta vindskivorna. Alltså hade det inte blivit gjort. Men nu gick det inte att stoppa huvudet i säcken längre. De behövde hitta en genomförbar lösning som inte blev alltför dyr. Ett tag funderade de på att hyra en lift, men det skulle inte gå att komma till med en sådan vid västergaveln.

Klättring i byggnadsställning

Nej, lösningen fick bli en byggnadsställning. Först kändes det som överkurs att hyra en sådan, men ju mer de funderade desto säkrare blev de på att det var bästa alternativet. Det skulle faktiskt inte bli särskilt dyrt heller. Det som kostade mest var att få den utkörd och monterad. Priset per dag som de skulle ha den var däremot nästan löjligt lågt.

Ett par veckor senare var byggnadsställningen på plats. Nu var det rena barnleken att ta tag i och fixa det där som hade känts så omöjligt året förut. De klättrade upp och ned i ställningen som apor, hissade upp färgen och kastade ner de gamla vindskivorna. Plötsligt var det hur kul som helst med renoveringsarbetet.

1 Oct 2022