Hur jobbar en plattsättare i Stockholm?

En plattsättare är en slags murare som specialiserat sig på att sätta främst kakel, mosaik och klinkers. Eftersom dessa saker ofta behöver sättas i kök eller badrum så är alltså en plattsättare perfekt att anlita om du behöver renovera något av dessa i ditt hem. Har du exempelvis en lägenhet i Stockholm som är i skriande behov av en renovering i köket, ja då kontaktar du helt enkelt en plattsättare som kommer och tittar på arbetet och lämnar en offert. En bra idé är att kontakta så många firmor som möjligt för att på så sätt få fram bästa pris. I Stockholm finns många plattsättare så där kan man verkligen anstränga sig för att hitta den bäste. Det kan vara lite svårare i en mindre ort men där är å andra sidan den personliga kontakten större än vad den är i Stockholm – bor du exempelvis i Härnösand så är chansen större att du, eller någon annan bekant, känner plattsättaren personligen och därför kan få ett lite billigare pris än vad en person boende i Stockholm kanske får. Man ska dessutom veta att plattsättare generellt tjänar lite bättre i Stockholm än i övriga landet – detta på grund av att omkostnaderna är högre där.

Kan jag renovera min lägenhet i Stockholm utan plattsättare?

Säg att du bor i Stockholm och precis har köpt en lägenhet där du behöver kakla om badrummet – är kostnaden för en plattsättares arbete värd att betala eller kan du göra det själv? Svaret är att du får göra det själv om du bara följer regler och föreskrifter, men man kan ändå spekulera i om du i slutändan tjänar något på det. I de allra flesta fall är svaret nej. Arbetet en plattsättare gör är nämligen svårt och kräver noggrannhet, koncentration och rutin – saker som privatpersoner ofta inte har. Du kommer alltså förmodligen att tjäna på att anlita en plattsättare för din renovering av lägenheten i Stockholm – detta i det långa loppet. Initialt får du naturligtvis betala för plattsättaren men däremot så kommer du att kunna njuta av ditt badrum i lägenheten längre på grund av arbetet utförts på rätt sätt direkt. I Stockholm kan man dessutom säga att man vid en vidareförsäljning kan tjäna betydligt mer pengar om badrummet renoverats av en plattsättare än om man gjort det själv – sådana saker efterfrågas nämligen ofta av både mäklare och kunder. 

Hur snabb är en plattsättare i Stockholm?

En plattsättare är effektiv och utför ofta det krävande arbetet på betydligt kortare tid än om du själv skulle genomföra det. Ditt lägenhetsbadrum i Stockholm skulle säkerligen ta dubbelt så lång tid om du inte anlitade en professionell plattsättare för arbetet. Visst kan det vara roligt att prova något själv också – men då brukar man börja i mindre omfattning än att kakla ett badrum. Det kräver ofta mer tid och mer pengar än vad man från början trott. En plattsättare är alltså en god investering både ekonomiskt och tidsmässigt, detta oavsett om du bor i Härnösand eller i Stockholm.

20 Mar 2018