Golvslipning Stockholm - stora fördelar

Hur mycket påverkar egentligen golvet i ett hem den övriga inredningen och vilken estetisk påverkan har egentligen detta ytskikt? Svaret är att golvet spelar en större roll än vad många tror. Ett nött, skadat och slitet golv drar till sig uppmärksamhet på fel sätt. Det skapar en trist, lite smutsig, känsla i hemmet och oavsett inredning i övrigt så kommer den att falla i skymundan.

Ett fräscht golv däremot fungerar på exakt motsatt sätt: det äger en förmåga att höja bostaden till en annan nivå. Är då ett fräscht golv synonymt med ett nytt golv som kostar en massa pengar? Nej, långt därifrån. Med en golvslipning i Stockholm kan du få ett äldre golv att se ut som ett nytt - till en bråkdel av kostnaden.

Vad du ska tänka på vid en golvslipning i Stockholm

Att slipa golvet är en del av ett periodiskt underhåll som många tyvärr glömmer bort. I ett samhälle där vi gjort det till en vana att slänga och köpa nya saker så har många privatpersoner tappat kompassen. Man kan göra fint utan att öppna plånboken på vid gavel och man kan reparera och renovera saker som till en början kan te sig vara omöjliga att fixa.

En golvslipning i Stockholm kan, helt enkelt, förvandla ett slitet golv till ett nytt sådant. Man tar bort det översta lagret och därunder finns sedan en inneboende skönhet som förstärks av det ytbehandling som appliceras efter att golvet blivit slipat. Det går fortare än att lägga in ett nytt golv, det är betydligt billigare och det ger ett bättre resultat. Nya golv kan till en början kännas sterila och opersonliga: de behöver år på sig för att hitta en egen patina och känsla.

Dessutom finns alltid risken i att de spricker, att bubblor uppkommer eller att så kallade sjöar bildas i samband med att golven läggs in. Trä är ett levande material som kräver tid för att växa klart och som rör sig som en följd av skiftningar i temperatur och luftfuktighet. Ett äldre golv har satt sig och det enda som krävs är en golvslipning för att det ska nå sin fulla potential igen.

Det finns emellertid några saker att tänka på innan man drar igång en golvslipning i Stockholm som projekt. Vi räknar upp några punkter inom detta:

  • Ta professionell hjälp. Varje golv har bara viss slipmån. Risken i att skala bort för mycket golv är lite för stor för att man som privatperson på egen hand ska genomföra en golvslipning i Stockholm. En slipmaskin väger närmare 80 kilo och den rör sig ryckigt: det krävs vana för att hantera den korrekt. Dessutom så måste man även lösa transportfrågan. Hur får du hem slipmaskinen om du hyr en sådan?
  • Förändra genom ytbehandlingen. Du har stor valfrihet vad gäller förändring av ditt golv efter en avslutad golvslipning. Vill du byta färg, addera mer glans eller skapa mer värme så finns det alternativ för detta. Ytbehandlingen ger både skydd och estetisk höjd. Ta gärna hjälp med rådgivning inom detta!
  • Dammfritt. Se till att välja ett företag som erbjuder en dammfri golvslipning i Stockholm. Moderna maskiner suger direkt upp dammet i samband med att golven slipas. Äldre maskiner har inte alls samma förmåga och det gör att slipdamm kan hittas över hela bostaden efteråt. Välj dammfritt och välj det enkla alternativet!

Läs gärna mer om golvläggning här: https://parkettspecialisten.se/

11 Apr 2022