Golvslipning i Stockholm - ett prisvärt alternativ

Golven slits hårdare än andra ytskikt och i kombination med att de också täcker en så stor yta så skapas problem. Oavsett hur man möblerar och oberoende av vilka möbler man har så kommer golvet att påverka inredningen. Negativt - om golvet är slitet. Positivt - om det handlar om ett snyggt och fräscht golv.

Det senare är det man eftersträvar och för många är detta synonymt med ett nytt golv. Något som kostar mycket pengar och som dessutom kräver en arbetsinsats då det gamla golvet ska rivas ut.

Vi skulle av den anledningen vilja peka på ett annat alternativ som är betydligt billigare. En golvslipning. Har du ett äldre trägolv - eller exempelvis en nött parkett - i ditt vardagsrum i Stockholm så kan en golvslipning vara möjlig att genomföra. Finns det slipmån så går golvet också att slipa och om den möjligheten finns - ja, då kommer du att bli väldigt nöjd. En golvslipning har nämligen många fördelar jämte ett nytt golv. Vi ska titta närmare på några:

  • Priset. En golvslipning är betydligt billigare än ett nytt golv. Vill du komma extra billigt undan så kan du dessutom slipa golven på egen hand, men då bör du ha vana. Rekommendationen är att du anlitar ett företag i Stockholm för din golvslipning; något som inkluderas i Rot-avdraget och som således inte är så kostsamt.
  • Resultatet. Ett slipat golv innebär att man tar fram en skönhet ur ett vackert hantverk. Golvet är dessutom färdigväxt. Ett nytt golv behöver lång tid för att växa klart och utveckla en personlighet. Ditt gamla golv i Stockholm har redan skaffat sig en patina som du, genom en golvslipning, tar fram igen.
  • Dammfri. Många oroar sig för dammet i samband med en golvslipning. Det enda egentliga minuset. Visst, det kommer att bildas slipdamm, men inte så mycket som förr. Dagens maskiner suger upp dammet direkt i samband med slipningen. Det gör efterarbetet betydligt enklare.
6 Jul 2022