Golvslipning ger gamla golv i Stockholm nytt liv

Ett rum kommer till sin rätt på ett annat sätt om det har ett vackert golv och för ett trägolv räcker det att man låter ett företag göra golvslipning i Stockholm för att det ska bli fint.

Det finns många missförstådda golv i äldre fastigheter. Vackra trägolv ligger dolda under kork- och linoleummattor eftersom man en gång tyckte det var mer praktiskt. Anlitar man en hantverkare som tar bort mattan får man se vad som döljer sig där under.

När man tagit bort golvmattan finns där väldigt ofta fina gran- eller furubrädor som mattan spikats eller limmats fast i. Brädorna är helt obehandlade och kanske lite smutsiga så det ser inte vackert ut när det precis är gjort.

Det man nu behöver göra är att slipa och behandla det nakna träet och då finns det företag som specialiserar på att slipa golv i Stockholm. De vet dessutom hur man ska efterbehandla olika sorters trä på bästa sätt för att få fram rätt lyster.

Ett företag som kan golvslipning i Stockholm

Det är inte bara gamla gran- och furugolv som blir vackrare av att slipas. Alla trä och parkettgolv tål att slipas flera gånger och när man gjort det kommer en ny lyster fram.

Företag som arbetar med att slipa golv har moderna dammfria maskiner så det är ingen stor sak att släppa in dem i sitt hem, det blir inte damm överallt som tur är. Slipningen går smidigt och sedan efterbehandlar man golvet med lack, olja bets eller hårdvax.

20 Jan 2022