Ge ditt trägolv ett nytt liv i Stockholm

Drömmer du om ett vackert trägolv? Trä är ett levande material som ger ett mjukt och varmt intryck. Det känns behagligt att gå och stå på det. Ett trägolv kan utföras på många olika sätt.

Trägolv är mycket populära. De är också det vanligaste golvmaterialet i vårt land, och det beror självklart på den goda tillgången på skog och högkvalitativt trä. Om du har ett trägolv är det viktigt att ta hand om det och vårda det på rätt sätt.

När du rengör ett trägolv bör du undvika starka rengöringsmedel. Använd istället ljummet vatten med en liten mängd såpa och en mjuk, lätt fuktad trasa. Trä gillar inte vatten, och om du skulle spilla något är det bäst att torka upp det så snabbt som möjligt. Ett högkvalitativt trägolv kan hålla i över hundra år om det sköts på rätt sätt. Det gör trägolvet till det mest miljövänliga golvet du kan ha, och det är även en bra investering.

De flesta trägolv kan slipas flera gånger

Självklart blir trägolv slitna med tiden. Det är bra att veta att nästan alla trägolv kan få nytt liv bara genom att slipas. Möjligheten att slipa golvet beror på hur många gånger det tidigare har slipats. För varje slipning blir golvet något tunnare, och till slut kommer det behöva ersättas med ett nytt golv. Men ett gammalt trägolv är oftast ganska tjockt och kan slipas många gånger innan plankorna eller parkettstavarna behöver bytas ut.

Tekniken har också utvecklats, och dagens moderna maskiner och sandpapper är mycket skonsammare mot golven. Om du vill fräscha upp dina golv bör du kontakta ett företag som specialiserar sig på dammfri golvslipning i Stockholm och använder den senaste tekniken.

13 Jun 2023