Fräscha upp golvet med en golvslipning och ny ytbehandling

Med en golvslipning kan man få trist trägolv att se ut som nytt igen. Men man kan också förändra ett golv man tröttnat på genom att färga in det i en ljus eller mörk ton, eller behandla det med olja.

Ytbehandlingen har stor betydelse för golvets utseende och uttryck och den är först och främst till för att skydda träet. Bäst skydd ger lack och vax, därför behandlar man ofta trägolv i kök eller hall med detta. Populärt är annars olja eftersom det bevarar träkänslan bäst och framhäver träets vackra skiftningar. Spiller man något på ett oljat trägolv är det viktigt man är snabb med att torka upp, annars måste man snart slipa om golvet igen.

När man väljer ytbehandling till trägolv brukar man utgå efter hur rummet används och vilket slags slitage det utsätts för. Men man tittar även på arkitektur och inredning.

Ta hjälp av någon som vet hur man vårdar gamla trägolv

Nu för tiden tar de flesta hjälp med golvslipningen, även om det fortfarande finns maskiner att hyra för den som själv vill göra arbetet. Det beror troligtvis på rotavdraget och att man får dra av en stor del av arbetskostnaden.

Vill man ha sina golv slipade kan det vara bra att först jämföra priser mellan några olika företag genom att ta in offerter. Vissa golvslipningsföretag lämnar flera års garanti på sitt arbete. Men det är viktigt att också välja ett erfaret företag som vet hur man bevarar och reparerar gamla trägolv.

Du kan läsa mer om att slipa golv på https://www.golvslipningvasastan.se/

26 Jul 2021