Fråga en hantverkare i Stockholm

Som lekman är det helt okej att inte ha koll på allt som handlar om renovering. Det är därför det finns hantverkare i Stockholm som kan svara på frågor, eller göra hela jobbet på egen hand.

Anders hade flyttat till orten tillsammans med sin fru bara några månader tidigare. De hade redan upptäckt att flera av grannarna var duktiga hemmafixare, ett område där Anders inte alls kände sig särskilt hemma. Denna situationen kändes jobbig för honom då altanen behövde en rejäl renovering, eller troligtvis rivas och göras om. Men kunde han ta hjälp och ändå inte tappa ansiktet i kvarteret? Som många gånger var det en välsignelse att ha en smart fru. Hon tog kontakt med en av deras gemensamma kompisar som arbetade som hantverkare, och förklarade situationen.

Hantverkare löste dilemma

Renoveringen skulle ta sin början, och en byggfirma kom med material. En av dessa skickliga hantverkare i Stockholm var Anders vän. Han hade sett till att Anders kunde delta i bygget som en alltiallo. Anders fick bära material, hålla i räcket när det spikades och, viktigast av allt, fixa fika.

Med detta arrangemang fick byggföretaget jobb, vilket alltid var uppskattat. Dessutom skulle Anders hemlighet, den att han hade tummen mitt i handen, fortsätta vara en hemlighet. Det var vad man kan kalla en riktig vinn vinn situation. Som bonus fick Anders och hans fru nya vänner i kvarteret då, som gubbarna sa, Andres var en av dem. Det fick några svettdroppar att leta sig fram ur hårfästet, men han torkade snabbt bort dem.

14 Mar 2022