Få hjälp att lägga fiskbensparkett

Det är nog dags att lägga fiskbensparkett i vardagsrummet. Det kommer utan tvekan att göra gästerna riktigt avundsjuka när du har århundradets vackraste golv.

Trägolv är ett otroligt vackert sätt att inreda ett rum på. Det gör att hela rummet upplevs mer naturnära, hemtrevligt och familjevänligt. Att lägga fiskbensparkett är dessutom ett sätt att få ännu mer liv och natur in i vardagsrummet, sovrummet eller var än du önskar ha det. Det är dessutom otroligt praktiskt, eftersom det är lätt att sköta om parkett.

Din fiskbensparkett kräver inte mycket skötsel. Du kan dammsuga och torrmoppa golvet varje vecka, gärna ofta. Men du behöver inte våtmoppa det annat än någon gång ibland, kanske en gång var tredje vecka räcker. Om du har spillt något så är det bra att torka upp det på en gång.

Fiskbensparkett i alla väder

En parkett kan hålla i flera hundra år om du sköter om det ordentligt. Du behöver bara slipa det ibland, om det börjar se riktigt slitet ut. Detta går också att hyra ut, så att du slipper krånglet, och det kommer att gå riktigt snabbt. För att skydda golvet ytterligare, så är det rekommenderat att använda olja eller lack ovanpå.

Det ger också träet mer karaktär. Trä är ett levande och unikt material. Det betyder att när det är mycket fukt och värme i luften, så kan träet svälla. Men om det skulle uppstå några skillnader mellan stickorna, så är det enkelt för en professionell yrkesman att fixa.

19 Jan 2023