En takmålning kan få Göteborg att vakna till

I Göteborg slits betongpannorna på taken snabbare än i många andra städer. Med en takmålning håller ditt tak längre och du piggar upp kvarteret på köpet.

Visste du att betongplattor faktiskt kan målas för att öka livslängden? Så länge de är i ett acceptabelt skick kan man måla dem och då kan man lägga på upp till tjugo års livslängd på taket. Det är ett kostnadseffektivt alternativ till att byta ut pannorna till nya eller att lägga ett helt nytt tak.

I kuststäder som Göteborg slits fasader och tak ut snabbare än i städer som ligger längre in i landet. Salta vindar och blåsiga vintrar gör att husen lever ett hårdare liv helt enkelt. Det kan innebära att betongpannorna på ditt tak behöver ses över lite oftare än vad som vanligtvis rekommenderas.

En takmålning förlänger livet på ditt tak

En takmålning i Göteborg skyddar ditt tak och gör att du slipper lägga nytt. Du kan måla taket på eget bevåg men det är förenat med en del risker. Det säkraste är att ta in en målare som både kan bedöma vilken typ av färg som är mest lämplig och som kan utföra jobbet.

En bieffekt av att måla taket är att du kan få det i en helt ny färg. Du kan till exempel pigga upp Göteborg med ett blått tak eller blända flygplan med takpannor i kritvitt. Om du målar taket svart sparar du dessutom kanske in på värmekostnaderna under vintern.

18 Apr 2023