En takläggare i Dalarna lägger ett och annat tak

När man jobbar som takläggare i Dalarna får man vara med om att lägga ett och annat tak. Det gäller att ha balans och inte vara det allra minsta höjdrädd.

Det finns alla möjliga slags tak med olika stil och utförande. Sedan har vi materialet taket ska vara gjort av. Det är du som bygger eller låter lägga om ditt tak som bestämmer hur du vill ha det. Tegel eller plåt, eller så är du inne på halm och gräs. Allt är olika.

En takläggare kan självklart lägga vilket tak som helst. Det är ju det jobbet går ut på. Men det är nog främst tegel och plåt som de är utbildade för att klara, och de flesta hus har ju också tak av de materialen. En takpanna kan hålla i ungefär trettio år. Det är värre med papptak.

Takläggare finns det gott om i Dalarna

En takläggare i Dalarna har god erfarenhet av att lägga tak. Du kan lugnt räkna med att du får den professionella hjälp du behöver. Det kan vara allt från en enkel skötsel av ditt befintliga tak till att du vill byta ut hela taket. Bort med plåttak och på med tegel, eller tvärtom.

Om du räknar med att ett tegeltak håller i trettio år kan du hålla i minnet att ett plåttak kan hålla i ytterligare tio år. Alltså i närmare fyrtio år. Men i båda fallen kan du öka livslängden genom att ta väl hand om dina tak. Underhåll är A och O när det gäller detta. Det är bra att komma ihåg. Kom i kontakt med en duktig takläggare här: www.takläggaredalarna.nu

7 Oct 2022