Det här kan du få hjälp med av en målare i Nacka

Det är en vital sanning att resultatet alltid blir bättre och mer hållbart när man använder sig av en professionell målare. Hitta en målare nära er i Nacka.

Ska ni hänga tapet? När man ska hänga upp en tapet så är det alltför många som hänger tapeten snett, eller till och med upp och ner. En målare i Nacka skulle aldrig göra ett sådant simpelt misstag. Det är dock inte så lätt som det ser ut att hänga en tapet.

Varje tapet är unik, och kräver att man sätter sig in i instruktionerna för just den produkten. Generellt finns det två större skillnader på tapeter. Det finns de tapeter som du börjar med att klistra på väggen, och sedan hänger fast tapeten efteråt. De hängs kant i kant, och ger ett enhetligt intryck.

Dessa tapeter kallas oftast för EasyUp, och det är utan tvekan ett lättare alternativ än papperstapeter. EasyUp har många gånger flera lager vilket gör att de är väldigt tåliga, och passar utmärkt i alla hem. De är för det mesta lättare att tvätta, om det skulle uppstå en fläck.

Målare ger tips för att hänga papperstapeter

Papperstapeter är den andra sortens tapet. Dessa tapeter är verkligen otroligt vackra eftersom de ger en speciell känsla. Dessa tapetvåder hängs med överlapp. Ni har säkert sett ett rum där man tydligt kan se alla tapetvåder eftersom kanterna sticker ut. Det finns en anledning till att dessa tapeter måste hängas med överlapp.

EasyUp-tapeterna är konstruerade så att de inte ska svälla eller krympa efter att de har kommit i kontakt med klistret. Papperstapeter fungerar inte alls på samma sätt. När man hänger papperstapeter så börjar man med att klistra på tapetvåden, utlagd på ett tapetbord, och sedan viker man ihop våden för att låta den svälla i några minuter.

När papperstapeten har svällt färdigt så hänger man den på väggen, med överlapp. Papperstapeten kommer att krympa igen när den torkar, och om ni är ute efter att undvika glipor, så gäller det att ha rätt mängd överlapp. Det brukar räcka med 5 millimeter. Papperstapeter ska också hängas från den starkaste ljuskällan, det vill säga ett fönster, eller en annan öppning.

27 Oct 2023