Det behövs på en byggarbetsplats

Är det så att du håller på och bygger hus? Då vet du hur stökigt det kan bli under tiden bygget pågår och efter det. Det kan även vara så att man kan behöva städa efter en renovering som har blivit stökig och som kräver att man måste städa undan allt bråte, smuts och damm innan man kan gå vidare i renoveringen och slippa bygga in allt damm och smuts som man helt enkelt inte vill ha där.

Detta kan en professionell byggstädfirma göra

Om man anlitar en professionell byggfirma får man dra av RUT-avdrag, eftersom all storts städning faller in under RUT-tjänster och då får man liksom ROT-avdraget dra av 30 procent av kostnaderna för arbetet som man anlitar. Det gör att det i regel lönar sig att anlita en professionell byggfirma som kommer och städar åt en. Det är en hel del som du vinner på genom att anlita en byggstädningsfirma och vi listar dem här.

Städa och rengöra

Dels får du hela arbetet gjort. Det är sannolikt det viktigaste. Dels ser du till att det blir möjligt att gå vidare till nästa moment och att bygget, eller renoveringen går framåt. Det är viktigt att inte bygga in det damm som kommer av att man bygger väggar, tak, isolerar väggar  och tak. Får man nya rena ytor är det så mycket lättare att sedan bygga vidare och man ser till att omgivningen är så ren man bara kan för dem som ska flytta in i huset när det väl är klart.

Forsla bort allt

Du får någon som kommer och forslar bort allt bråte. Bara det att hyra en container och lastbil för denna container är ett helt arbete i sig. Anlitar du en professionell byggstädningsfirma får du den tjänsten utförd.

Återvinna 

En professionell byggstädningsfirma kan återvinna allt byggmaterial som finns och kan sortera det på ett professionellt sätt. Det gäller att ha en sådan stor återvinningsplats att man har möjlighet att sortera allt på ett ställe och sedan se till att det hamnar på rätt sätt.

Slänga på ett miljövänligt sätt

Detta är samma sak som när det kommer till återvinning. Sakerna ska slängas på rätt sätt och inte hamna i miljön där den åstadkommer skada. Det gäller alltid när det kommer till miljöfarligt skräp att någon måste kunna ta hand om det på ett säkert sätt, det kan vara svårt för en lekman att veta att det inte hamnar fel, eller till och med i fel händer.

Byggstädning i Stockholm

Det finns egentligen inte så många företag som kan erbjuda byggstädning i Stockholm, Malmö eller Göteborg. I Stockholm finns ett 20-tal, i Malmö ett 5-tal och i Göteborg lika många. Googla byggstädning Stockholm för att hitta en professionell byggstädning som kan utföras där, om inte är det bara skriva in din ort.

7 Jun 2018