Det är bra att vara förberedd

Livet är inte förutsägbart, tyvärr. I vissa tillfällen hade man önskat det. Man kan inte skydda sig från allt. Men man kan skydda sig från mycket, vad gör ni till exempel om det börjar brinna?

I ert hektiska liv finns det knappt en tanke på annat än nuet. Allt går som på räls och livet är riktigt underbart. Alla mår bra och ni får den tid tillsammans som ni önskar. Vilken lycka att ha en så fin familj. Kvällarna spenderas framför tv:n eller över ett kortspel. Det är inte mycket som kan förstöra den härliga stämning som råder i hemmet. Tills nyheterna börjar. På nyheterna hör ni om ett hus som har brunnit ned till grunden. Flera skadade människor. Det är så sorgligt, hur allt på ett ögonblick kan förändras. Ett trähus tar inte mycket mer än 15 minuter att brinna ner. Läskigt och tragiskt.

Ger er mer tid

Av den anledningen bör ni ha förberett huset för en eventuell brand. Med en brandtätning kan en brand dämpas eller stoppas upp. Även om branden inte stoppas helt, finns det betydligt mer tid att ta sig ut. Och det är det viktigaste, att alla tar sig ut levande. Har ni något brandskydd just nu? I nyare hus och lägenheter finns det ofta någon typ av brandskydd. Bor ni i en äldre bostad är det dock vanligt att det inte finns något. Vänta inte på en olycka som kan hända vem som helst, ta tag i det och säkra hemmet. Tid kan rädda liv.

26 May 2021