Dags göra om badrummet i Gävle?

Är det dags att göra om badrummet i Gävle? Ska arbetet bli riktigt bra gäller det att man är noggrann när man väljer ut det byggföretag som ska ta på sig arbetet. Ett arbete som har badrumsrenoveringar att göra, kan verkligen variera när det kommer till lösningar som en hantverkare kan göra. En erfaren hantverkare vet hur man ska lösa kakling kring ett rör, eller i hörn, vid en tröskel och andra skarvar.

Välj helst utbildade hantverkare med lång erfarenhet. Varför då? En erfaren hantverkare har säkett gjort 10.000-tals olika badrumsrenoveringar och är van vid hur man löser olika problem som kan dyka upp på vägen. En oerfaren hantverkare kanske inte vet hur hon, eller han ska lösa olika problem. Dessutom säger det en hel del om den hantverkare som har arbetat i flera år. Om det är en hantverkare som har fuskat, blir man inte så långlivad i den här branschen då rykten går snabbt om man inte gillar hantverkarens arbete.

Så kan en badrumsrenovering i Gävle gå till

Många gånger vill hantverkarföretaget vilja komma ut och inspektera badrummet som ska renoveras. Då får de en uppfattning om hur stort arbetet kommer att bli.

  1. Skydda resten av huset. Det brukar alltid vara en del som man behöver skydda i resten av huset. Då kan man lägga ut skyddspapper och skyddsmaterial så att inte hantverkarna drar in en massa skräp och smuts.
  2. Allt som ska bytas ut rivs ut. Man börjar med att riva ut allt som ska bytas ut. Det är faktiskt ett stort arbete och kräver mycket tid och energi.
  3. Man börjar bygga väggar och golv. När allt som ska bytas ut är borta kan man påbörja själva arbetet med att bygga dit väggar och golv.
  4. Man drar in VVS-system och rör. Sedan drar VVS-montörerna in de rör som ska till för att vatten och avlopp ska fungera.
  5. Elen dras in. När vatten och avlopp är på plats, är det dags för att dra in elektriciteten. Det ska alltid en elektriker göra. Ingen annan.
  6. Man bygger med skydd mot fukt. Man bygger sedan vattenlås och golvbrunn som krävs för att inte fukten ska sätta sig i badrummet.
  7. Man lägger plattor i badrum. En plattsättare arbetar med väggar och golv. Det gör man efter att betonggolvet har gjutits och rören har installerats. Kakel-, klinker- och stenplattor läggs på väggar och golv när allt annat är klart.
  8. Man monterar inredning. När väl sten-, kakel- och klinkerplattorna väl är på plats, är det sedan dags att inreda själva badrummet med toalettstol, handfat, badkar och dusch.
  9. Man avslutar arbetet. När allt är klart, ser man över det sista i badrummet; att toaletten fungerar som den ska, att vattnet spolar i handfat och badkar och dusch. Läs mer om badrumsrenoveringe i Gävle på: https://www.badrumsrenoveringgävle.se.
26 Nov 2019