Bygg starkt och stabilt

Hur bygger man stålkonstruktioner i en varvsstad som Göteborg? Det är ofta inte mycket som skiljer sig åt mellan konstruktioner och därför är det även många som sadlar om från varv till bygg.

Det som är intressant när det gäller konstruktioner för varv och båtar, som exempelvis i Göteborg, är att det är något som måste tåla väldigt mycket. Förutom en hög vikt så är det material som är utsatt för väder och vind, och som dessutom ofta kan vara nedsänkt i vatten. Vätskan som tar knäcken på de flesta material med tiden. Därför är det också många som tar lärdom av varv och båtbyggnad när det istället handlar om byggnationer av broar och hus.

Hållbart i hundratals år

När det gäller metall i byggnationer så är det ofta en kombination av metall och betong som skapar de högre och större byggnaderna, som skyskrapor och höghus. För just kombinationen av de två är mycket lyckosam och borgar för en lång hållbarhet och stor stadga. Det man då gör är att man gjuter in armeringsjärn i betongen. Ett sätt att få en ökad hållbarhet på betongen men också samtidigt ett sätt att skydda järnet mot dess fiender i form av luft och vatten.

Man får då en stomme som man sedan kan bygga vidare på genom att sätta väggar och ytskikt av något slag. Men idag har stålkonstruktioner även fått sin plats som solitär. Det finns till och med de som tycker att konstruktionen är enastående vacker. Läs mer om stålkonstruktioner på denna hemsida: stålkonstruktionergöteborg.se

18 May 2021