Boka golvläggare i god tid

Just nu byggs det som bara attan i Sverige! Bostadsbristen är utbredd och ledande politiker har tagit beslut om att öka byggandet för att fler ska få en egen bostad inom de närmsta åren. Det betyder att behovet av flera sorters hantverkare är stor. Dit hör golvläggare.

Det finns inte tillräckligt många golvläggare för att möta efterfrågan just nu och så förväntas det vara de närmsta åren. Golvläggare arbetar ofta för mindre egna byggfirmor i dag och när det är högt tryck på de hantverkare som finns så gäller det att vara ute i god tid för att få hjälp. I Stockholm, och andra storstadsområden där byggboomen är som störst, är också bristen på hantverkare som störst. Vill du ha en golvläggare i Stockholm så boka i tid!

Golvläggare jobbar med att lägga nya golv av skilda material såsom trä, linoleum, plastmatta eller golv av textila material. I dag är det vanligt att golvläggare arbetar i våtrum. Många behöver hjälp med att klä golv och väggar i en vattentät plastmatta. Golvläggare jobbar i regel  mest inomhus med att lösa de problem som du som kund kan ha. Kanske har du ett klinkergolv som inte är helt hundra, du behöver riva upp det och byta till en plastmatta. Efter många år av klinkers och kakel i badrum, har det nu blivit vanligare att klä våtrum med plastmatta igen. Det har helt enkelt visat sig vara det säkraste materialet för att undvika fuktskador.

Vare sig du ska bygga nytt eller renovera ett våtrum är det viktigt att jobbet med att förebygga fuktskador blir fackmannamässigt gjort. Ska du fixa ett golv som är säkert i badrum och duschhörna så är det en golvläggare som ska göra det. Lägg pengar på hantverket och du kan sova lugnt när jobbet är gjort. Fråga också efter garanti på jobbet!

Lägga golv ett riktigt hantverk

Golvläggare är alltså vana att arbeta med många olika sorters material. Allt från trä till textil och kork. Många av materialen kommer i rullar eller plattor som ska läggas enligt olika metoder. Det är alltså så att olika sorters golv kräver olika sätt att arbeta på. Du som kund kan ha en egen idé om hur du vill att golvet ska läggas för att skapa ett visst mönster och du kan alltid rådfråga golvläggaren innan så att du får en uppfattning om hur det tänkta resultatet kan bli i verkligheten

När du bokar golvläggare i Stockholm tänk på att golvläggarens hantverk mycket handlar om att underarbetet ska vara noggrant utfört. För att få ett vackert golv måste ojämnheterna under bort. Det betyder att golvläggaren kan behöva lägga mycket tid på att slipa och spackla grunden som ditt golv ska läggas på. Om du får tag i en mycket billig golvläggare kan det vara klokt att fråga om hur han eller hon arbetar med underlaget. Om någon är i ögonfallande mycket billigare än andra jämförbara hantverkare kan man fundera på om jobbet blir lika noggrant utfört.

Läs mer om golvläggning på denna sida.

30 Apr 2017