Bergvärme Stockholm - välj rätt företag

Då det kommer till bergvärme i Stockholm så finns det väldigt många fördelar. Det är ett klart intressant val för både privatpersoner och för fastighetsägare. Väljer du bergvärme i Stockholm till din villa så kan det innebära att kostnaderna för uppvärmning och energi sänks med närmare 80%.

Att det dessutom handlar om grön energi och om ett aktivt val för hela vår värld och miljö är en annan stor fördel. Bergvärme idag och de moderna pumpar som finns på marknaden ger även de fördelar i form av en enkel skötsel, enkelt underhåll och där det dessutom finns betydligt längre livslängd än tidigare.

Bergvärme Stockholm - tänk på detta

Bara att köra igång med att installera bergvärme i Stockholm? Det du bör veta gällande bergvärme i Stockholm är tre saker: det är dyrt, det kanske inte fungerar hos dig - och du måste välja rätt företag. Vi bryter ner dessa tre detaljer och förklarar dem lite mer ingående:

  • Dyrt. Var beredd på att bergvärme i Stockholm är en ganska tung investering. Du får räkna med över 100.000 kronor för pump, borrning och installation. Det du aktivt kan leta efter är företag som erbjuder alternativa lösningar för finansiering om du skulle ha svårt att hosta upp pengarna direkt. Och: det kommer att löna sig i det långa loppet. Återbetalningstiden är inte så himla lång och så fort det är gjort så kan du räkna hem pengarna.
  • Inte för alla. De geologiska förutsättningarna måste vara bra för att bergvärme ska kunna fungera. Dessutom måste också ett borrhål vara unikt sett till att det inte får ligga för nära ett annat. Då stjäl de effekt av varandra.
  • Rätt företag. Den viktigaste punkten. Du kan aldrig välja en partner för borrning och installation av bergvärme utan att undersöka det innan. Se till att de har erfarenhet, yrkesbevis, certifiering och goda referenser. Kolla alltid upp garantier också. Med rätt företag får du alla de positiva aspekterna av bergvärme - med fel företag så kommer det bara att bli dyrt.
18 Feb 2024