Bergsprängning görs både tryggt och säkert

Har ni tänkt på hur det hade varit utan bergsprängning? Det hade inte alls varit samma plana marker som vi har tillgång till idag. Flera av vägarna, husen, tågspåren hade inte kunnat finnas.

Bergsprängning används idag aktivt och har gjort det länge för att plana ut marken. Marken ska användas och berg har inte någon plats där. Sverige är trots allt ett väldigt kulligt och bergigt land. Så för att kunna nyttja marken som vi gör idag har det krävts en hel del förberedande.

Bergsprängning används mer eller mindre för allting. Ska du göra en stor parkering, eller bygga ett hus? Ska det byggas en tunnel eller kanske en ny väg för tågen att gå igenom? Ja, om man vill kunna åka någorlunda rakt, då behöver man spränga bort berg först.

Hur går en bergsprängning till?

Det låter farligt när man pratar om något som ska sprängas och dessutom kan det vara inne i centrum. Men bergsprängning är idag väldigt väl beprövat. De som utför det är proffs på just det. Det krävs en noggrann planering för att allt ska gå rätt till. Man måste sätta ut varningar som andra inte får gå innanför.

Utöver det behöver man även kolla så ingen byggnad i närheten kan ta skada av sprängningen. För att ingen sten ska riskera att flyga iväg har man en stor tung duk över området man spränger. Behöver du spränga bort berg, kanske för din nya pool, ska du kontakta ett företag som kan sin sak.

Mer info: bergsprängninggöteborg.se

11 Aug 2021