Behöver du renovera badrum i Stockholm?

Om du har ett badrum som senast såg en helrenovering för mer än 20 år sedan, är det antagligen dags att renovera det på nytt. Många material i badrum blir slitna efter mer än 20 års slitage. Det är en hel del vatten som vi använder i badrum och kök. Det gör att alla material som finns just i nära anslutning till vattnet slits snabbt ut. Av den anledningen behöver man renovera badrum och kök med jämna mellanrum och helst innan de slits ut helt och hållet. Kök och badrum är rum som vi använder varje dag.

Material som är inne just nu

De senaste åren har stenskivor och stenplattor varit mycket populära som material att renovera med. Det är inte så konstigt då just sten som material i badrum och kök skänker en otrolig lyx och är mycket hållbart. Vi såg samma popularitet särskilt av marmor under 1980-talet. Den trenden har kommit tillbaka, men nu ser vi ett bredare sortiment på stensorter som granit och kompositsten. Graniten är ju relativt mörk medan kompositstenen kan man få i vilken nyans som helst.

Förutom stenmaterial ser vi även att vi vågar oss på fler och lite oväntade material framför allt i badrum, som till exempel träpanel och till och med trägolv. Trä som i en träpanel är ingen dum idé. Numera har vi så pass bra ventiler att vi kan inreda med träpanel även i badrum där vi hanterar mycket vatten. Träet, om det hanteras och impregneras på rätt sätt, är otroligt material som både skyddar och som ger en harmoni i badrum. Vi ser mycket trä i inredningsmöbler som förvaringsmöbler i badrum.

Letar du efter hantverkare i Stockholm?

Även om man själv är duktig på att renovera, bör man alltid anlita professionella hantverkare, för renoveringen av badrum, eftersom man måste vara kunnig inom hantering av våtutrymmen och hur man installerar VVS-rör och leder rören. Dessutom måste man alltid anlita en riktig elektriker som drar elen vid renoveringen av badrum. Att man anlitar utbildade hantverkare är därför logiskt. Det är dessutom ett plus om du hittar hantverkare som är certifierade och medlemmar i Byggkeramiska rådet, som är en slags certifiering när det kommer till att renovera med kakel, klinker eller stenmaterial. Dessutom bör det alltid vara en utbildad VVS-montör som installerar alla toaletter, handfat och dusch och badkar. Anlita också gärna en som ger garantier på sitt arbete. Här kan du läsa mer.

27 Mar 2019