Behöver du få din uppfart asfalterad?

Är du i behov av en ny och hållbar markbeläggning vid hus eller uppfart, vill du kunna spela basket och cykla på din tomt eller har du helt enkelt tröttnat på grus och vill ha något mer beständigt?

Visst är det fint och naturligt att ha en uppfart eller innergård med grus, men det är även massa jobb med att hålla den ren från skräp och ogräs och att hålla det jämt och fint krattat. Har du barn som vill lära sig att cykla eller kanske åka skateboard, då är det klurigt med grus, och det är dags att fundera på nya typer av markbeläggning på din fastighet. Har du till exempel funderat på att lägga asfalt på din uppfart och/eller tomt? Asfalt är betydligt enklare att ta hand om än grus och det håller i många år om det är bra lagt från början. Även hur stort slitage som sker på ytan påverkar förstås hållfastheten men normalt så kan en asfaltering hålla omkring tjugo år, en väl värd investering.

Experter som gör ett gediget jobb

Ta som alltid in offerter från ett antal olika leverantörer och hitta den du känner är tryggast och skickligast till ett lämpligt pris. En skicklig entreprenör anpassar asfaltens läggning utifrån markförhållandena där just ni bor - det finns både maskinläggning och manuell läggning av asfalt och vad som passar hos er vet experten. Ibland läggs asfalten även inomhus i garage eller industrilokaler och då kan det vara bra att specialbehandla den utifrån vilka användningsområden som lokalen har. Även detta kan du rådfråga din entreprenör om.

Underarbetet är A och O

Exakt vilket jobb som krävs vid läggning av ny asfalt vet man sällan från början. En duktig entreprenör kan uppskatta detta och planera utifrån de behov just din mark har. För att lägga en hållbar asfalt behöver ett ordentligt underarbete göras. Naturmaterial såsom grus eller gräs och liknande behöver först schaktas bort och därefter skapar asfaltläggaren en helt plan och platt yta på vilken minst ett lager av tåligt material som skydd och stabilisering innan själva asfalten läggs på ytan. Ett korrekt utfört underarbete och en god asfaltyta ska klara både tunga fordon och väderväxlingar utan att sprickbildningar sker. Anlitar du en erfaren entreprenör med mångårig erfarenhet av att lägga asfalt så kan du vara trygg i att det sker på ett korrekt och bra sätt och att du får garantier på utfört arbete.

29 Mar 2020